Автор
Woman.bg

Позирайте като модел: Трикове за пищни дами

Имате форми, имате излъчване, имате класа – това е достатъчно, за да се научите да позирате пред камерата по съвършен начин.

Ако с времето сте развили паническо чувство на неудобство всеки път, когато застанете пред фотоапарат, то вината не е във вас, а в камерата – о, да, те никак не са дружелюбни към онези, които не се побират в дънки номер 28.

Съществуват изпитани трикове за позиране пред камера, които ще споделим с вас, за да сме сигурни, че следващия път, когато се изпарвите пред обектив, ще се чувствате уверени и красиви.

Става въпрос за тактики, които имат за цел оптически да смалят части от фигурата, които повечето жени се стремят да прикрият. За сметка на това пък акценитрат върху предмиствата на осанката ви.

Заиграйте се с рамото, за да издължите вратлето

Застанете (или седнете) под лек ъгъл, така че едното рамо да гледа към камерата и да изпъква повече от другото. Въпросното „предно“ рамо смъкнете леко надолу – ефектът от тази поза ще е по-изпъкнала брадичка и скриване на двойна гуша. Като цяло ще придобиете по-елегантна поза на тялото.

Скръстете крака

Когато позирате за снимка прави, скръстете глезените на краката си – нека единият крак застане пред другия, а ръцете сложете на кръста. Този трик създава илюзията за по-добра пропорция – подчертани рамене, по-тънка талия, объл ханш и по-тънки крака.



Избягвайте да ви снимат отдолу

Дори слабите жени, знаят, че ако ги снимат от ниско, непременно ще изпъкнат недостатъци като бузки, двойна гуша и пр. Забелязали ли сте как Ким Кардашиян позира – ако се снима сама, вдига обектива нагоре, а когато е на събитие, леко накланя главата си надолу.



Ханшът настрани, моля

Има един страхотен трик за подчертаване на талия и той се крие в изнасянето на ханша встрани. Изпънете единия крак встрани и изнесете ханша. Ако искате подчертайте тази поза с ръка на кръста, както обича да прави Бионсе.