Автор
Woman.bg

Пожарникар осинови бебе, което спаси при раждането

Американският пожарникар Майк Хедън давал поредното си дежурство, когато позвъняване на телефона за спешни случаи променило завинаги живота му. Той трябвало да помогне на медици да транспортират до болница бременна бездомна жена, която раждала. Докато парамедиците й давали кислород, огнеборецът закарал новороденото момиче в болница. На другия ден той се върнал в болничното заведение, за да попълни необходимите документи и разбрал, че бебето ще бъде дадено за осиновяване.

Майката нямало как да се грижи за него и Майк решил да го осинови. С жена си Бет имали две пораснали момчета, но винаги са искали повече деца. Двамата дори били обсъждали идеята да осиновят хлапе, затова Майк пратил снимка на новороденото на съпругата си.

Двамата се срещнали с биологичната майка на момичето, която дала съгласие двойката да вземе детето й. Само 18 часа по-късно Ребека Грейс Хедън е в новия си дом. Днес тя е на пет години, ходи на гимнастика, готова е за детската градина, а по-късно ще ходи в училището, в което преподава майка й Бет. На въпроса как е дошла на бял свят отговаря: „Татко ме е докарал с линейката”.

Четете още: Шест знаменитости, израснали в приемни семейства