Автор
Woman.bg

Поучителен черен хумор или ''Най-добрият баща'' в света в кавички

Фотоалбумът, който ще ви покажем днес, ще накара всички бащи по света да се чувстват добре относно родителските си умения.

Инициативата започва с иронична снимка, на която един баща-новак решава да се присмее на собственото си незнание и прераства в сензация в Интернет. Авторът на проекта Дейв Енгълдоу е изключително учуден от успеха му. Той започва да прави забавните снимки след раждането на дъщеричката му Алис Бий, която в момента е на 3 годинки.

"Винаги съм имал черно чувство за хумор и си мислех, че ако някога снимките станат обществено достояние ще имат по-скоро негативен отзвук" - споделя Дейв пред сп. People.

"Оказа се обаче, че има доста хора, които откриват смешното в нетрадиционното" - допълва той.

Опитът в забавните снимки, с нотка черен хумор, на 43-годишния мъж започва с фотос, на който той самият е изтощен и сипва бебешко мляко в кафето си. Тогава Алис Бий е на шест седмици. Централен елемент в снимката е присъствието на чаша с надпис "Най-добрият баща в света", която дава и заглавие на проекта му и присъства във всички останали фотоси.

През 2012 г. той издава календар, който се разпродава като топъл хляб, последван от календар за 2013 г. с увеличен тираж. Наскоро Дейв направи фото книга с любимите си снимки.

"Когато започнах, идеята беше да се присмея на себе си, защото се чувствах изключително изтощен и ми липсваше съня" - признава Енгълдоу пред BuzzFeed.

"Мисля, че при първите снимки просто си играех с нещата, от които ме беше страх" - допълва той.