Автор
Woman.bg

Поставянето на изкуствени мигли - лесно и ефектно

Най-добре е да използвате отделни снопчета, вместо цял ред изкуствени мигли. Това не само изглежда по-красиво, но и далеч по-естествено.

Индивидуалните изкуствени мигли се препоръчват за начинаещи, защото просто са по-лесни за слагане. Другото им предимство е, че дори някое от снопчетата мигли да се разлепи по време на вечерта, гримът като цяло не се разваля.

Вземете първото снопче с пинцети и потопете основата в специалното лепило (в никакъв случай не използвайте обикновено или каквото и да е друго лепило).

Затворете окото и, започвайки от външния му ъгъл навътре, залепете снопчето внимателно.

Старайте се да следвате линията на миглите си максимално, слагайки следващите снопчета. Гъстотата им зависи от крайния резултат, който искате да постигнете – по-гъсти или по-естествени мигли.

Един трик: поставете няколко във външния край на окото, по-нагъсто разположени, за да изглеждат миглите ви по-дълги и „отварящи” погледа.

Очертайте контура на окото над изкуствените мигли с помощта на течна очна линия. След това можете да сложите и малко спирала на собствените си мигли, за да подсилите погледа и да подчертаете драматизма му.