Автор
Woman.bg

Последна вечеря за едни, нов старт за други

Вчера американският президент Барак Обама даде последната си официална вечеря в Белия дом.

Тя е 13-та подред и по пищност може да бъде надмината само от тази, организирана за африканските лидери през 2014-а. За да се добие представа за мащабността и блясъка на вчерашното събитие, ще отбележим, че на него присъстваха 400 гости, включително губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, дизайнерът Джорджо Армани, актьорът Марио Батали и певицата Гуен Стефани, която се грижеше за музикалното оформление.

Интересно е, че по време на въпросната официална вечеря, в чест на италианския премиер Матео Ренци и съпругата му Аниезе Ландини, интересът на общността бе насочена не към президента, а към първата дама.

Защо ли? Ами както подчертаха от "Асошиейтед прес" всъщност най-полезният играч в отбора на Хилъри Клинтън е Мишел, а не съпругът ѝ. Тя "е възприемана като истински автентичен глас. За каквото и да говори, хората усещат, че наистина е от сърце", правилно отбеляза скоро стратегът на демократите Мери Ан Марш, затова и когато Мишел разкритикува Доналд Тръмп за язвителното му отношение към жените, хиляди американки не само я подкрепиха, но и благодарение на думите ѝ осъзнаха, че Хилъри Клинтън е верният избор за тях.



Дали родните гласоподаватели ще решат, че на България също ѝ е необходима женска далновидност, или пък ще сметнат, че се нуждаем от решителен мъжки глас, предстои да разберем. Важното обаче е, всеки да пусне бюлетина, за да се промени милата родна картинка и Терминал 2 да не бъде единствената опция, осигуряваща достойно съществуване.