Автор
Woman.bg

По-силни женски оргазми при по-богат партньор

Жените получават по-силни оргазми, ако партньорът им е забавен или семейството му е богато, показва ново американско проучване.

Изследването е имало за цел да се установи дали силата и честотата на оргазмите и сексуалното удовлетворение се определят от това какъв партньор си избира жената. Резултатите показват, че честотата е свързана със силата, която от своя страна се увеличава, ако партньорът е забавен, уверен в себе си и семейството му е заможно.

Четете още: Имаш нужда от любовник! Защо ли?

Проучването е проведено от психолога Джордж Галъп и колегите му от Университета в Албъни. Те са изследвали хетеросексуални студентки относно това колко често изпитват оргазъм по време на секс. Важни за избора на партньор са още физическата форма на момчето, характера и външния му вид. Приятелите на участничките в изследването пък е трябвало да определят колко привлекателни са момичетата, за да се получи по-точен и по-малко предубеден резултат.

Силата на оргазма е свързана с това колко привлекателни са дамите за партньорите им, колко пъти седмично правят секс и с оценката на сексуалното им удовлетворение.

По-привлекателните момичета са склонни да изпитват по-силни оргазми. Честотата на оргазма има връзка със силата на преживяването. Удовлетворението също е свързано с това колко привлекателни физически са дамите за техните партньори.

Жените, които започват да водят сексуален живот на по-ранна възраст и са имали повече партньори в секса, изпитват повече оргазми и са по-удовлетворени от партньорите си, казва учените.

Четете още: Сексът според формата на дупето