Автор
Woman.bg

Популистка благодарност с националния ГЕРБ

Въвлечени в модерния танц на настоящото правителство, желанието ни да го следваме... с надеждата, някой ден, да го поведем, е по-силно от всякога. С всеки следващ ден сме свидетели на въвеждането на нови стъпки, които не знаем накъде ще ни отведат. Въпреки това, с интерес слушаме изказванията на държавните представители в оставка или не...

Днес, министърът на благоустройството в оставка Лиляна Павлова, сподели, че ГЕРБ признателно ще подкрепи правителство на Патриотичния фронт, ако на тях бъде връчен мандатът.

Тя заяви, че е усетила предателство от страна на Патриотичния фронт след президентските избори. В нейните очи те са били повлияни от вълната "всички срещу ГЕРБ".

"Въпреки това, ние им дължим подкрепа. Все пак ни помогнаха във вземането на важни решение за бъдещето на страната. Ще ги подкрепим, ако намеренията им са близки до нашите", добави Павлова в разговор с Антон Хекимян в ефира на "Тази сутрин".

Какво означава това? Какъв е изводът от развиващата се ситуация? Какъв пример ни дава правителството. Един ден крачка назад, друг - една напред. Това ли е примерът. Докато в другите държави се обсъждат теми за правата на жените, насилието и не само, ние все още (явно) не знаем какво искаме. Какво се случва с безусловните политически действие, решения и акции, които да са в името на общото и патриотично благо?

"Премиерът каза, че им го дължим – подкрепа за правителство, но само ако поемат отговорността (…) Тъй като е много лесно да се говори популистки (…) Борисов беше много ясен – ние ще подкрепим програмата и политиките, които приемаме и признаваме,” добави тя.

"Ние ще готвим нашата си програма, не е редно да участваме в управлението, когато само го подкрепяме. Който е мандатоносител, трябва да направи правителство. Те да преценят какви политики искат да провеждат.”

Това включва, между другото, пенсионния фонд, въпроса за санирането, за който тя твърди, че са необходими 1 млрд. лв., за да продължи програмата и... сезонните условия и поддържане на пътищата. Образно казано, очакваме с интерес, да разберем накъде ще ни отнесе вятърът... пардон, танцът!

Политическият валс продължава... А ние в крайна сметка, на кой да бъдем благодарни?