Автор
Woman.bg

Попитай Ели - съвети за красота от първа ръка

Интернет пространството, както и офлайн животът, имат много лица.

Обикновено стига само да протегнеш ръка, за да откриеш очарованието на разнообразието.

Досега Woman.bg бе като затворена сфера и описваше живота и премеждията на известни личности.

Със започването на новата година решихме да протегнем ръка именно към разнообразието и освен съвети за красота, здраве и стил да ви отворим завесите на една много интересна част от мрежата – блогърското царство. Очарованието му се крие в това, че в него принос може да има всеки, който пожелае.

Вече ви показахме две чуждестранни дами (повече за тях можете да прочетете тук и тук), които с небивал успех развиват своите блогове, а днес решихме да се спрем на едно българско момиче, което с желание и готовност отделя голяма част от свободното си време в развитието на своето хоби.

Eли е на 23 години и от 9 месеца дава съвети за красота, които показва във видеа, създадени и монтирани от самата нея. Ето и какво сподели тя с читателките на Woman.bg



С какво се занимаваш, как ти хрумна да си направиш свой видео канал и блог, от колко време ги поддържаш?

На 23 години съм, по образование - преводач с немски и английски език, с това и се занимавам в момента освен правенето на клипове за грим, прически и маникюр.

Гримирането винаги е представлявало интерес и цяло изкуство за мен, обожавам цветовете, обожавам да експериментирам с тях, да съм различна всеки ден, да изразявам себе си чрез грима. За мен винаги е било удивително как дори мъничко грим може напълно да трансформира една жена не само външно, но и вътрешно, да и придаде самочувствие. Така и един ден реших, че би било полезно или поне интересно за някого ако споделя моите познания в тази област и така се започна всичко. За мое огромно щастие много хора харесаха клиповете ми и от тогава не са спирали да ме подкрепят, за което съм изключително благодарна! Вече от 9 месеца правя клипове, които качвам в своя блог.

Колко време ти отнема заснемането и обработката на всяко видео?

Ето как протича процесът по заснемането и обработката на едно видео:

Започвам с настройка на камерата и осветлението в помещението, където снимам, след което самото заснемане на видеото отнема около 2 часа, които след редакция събирам в 7-8 -минутен клип.

После правя снимки на грима, прическата или маникюра, които съм заснела, след което следва обработката им. Редактирането на видеото отнема най-дълго време, обикновено около 8 до 10 часа или по-малко в зависимост от типа видео; това включва изрязване, подбиране на кадри, снимки, подходяща музика, записване на озвучаване и нагласяването му върху готовия клип, конвертиране и т.н.

Всяко качено видео се съпровожда и от статия на блога ми, където прилагам и списък с всички използвани продукти, както и снимки. След това в повечето случаи редактирам готовото видео още веднъж за youtube, като добавям и английски субтитри.

Това е общо взето, процесът отнема доста време, затова и понякога нямам възможност да отговоря на всички коментари и въпроси, за което се извинявам, но при всяка възможност се старая да отговоря на колкото се може повече хора, тъй като за мен означава много фактът, че някой е отделил от времето си не само да гледа клиповете ми, но и да ми напише коментар, за което съм много благодарна!



Какви са основните теми, за които съветваш читателките си?

Съветвам момичетата най-често да се придържат към естественото, да не слагат фон дьо тен ако имат хубава кожа, вместо това да използват само малко коректор на местата, където им е необходимо.

Какви въпроси ти задават те?

Най-различни: най-често искат да им препоръчам добър фон дьо тен, козметика, питат и за съвети за справяне с проблемна кожа, съвети за поддържане на здрава и красива коса, кожа, нокти и т.н. Също така получавам и много предложения и идеи за клипове на тема грим, прически или маникюр.

Сподели с нас твоите основни правила за красив външен вид?

За мен най-важното за добре-изглеждащ грим е основата - подбирането на хубав фон дьо тен, подходяща формула и цвят, съобразени с типа кожа. Една жена не се нуждае от много грим за да изглежда добре, най-важното е да знае как да подчертае естествената си красота, добрите си черти и как да прикрие или коригира тези, които не харесва.



Имаш ли любими блогъри, ако да кои са те?

Нямам любими блогъри, но от известно време с удоволствие следя блога на едно момиче, българка е, казва се Жени и пише страхотни статии, където споделя отзивите си за различни козметични продукти. Статиите са наистина полезни, а много често и откривам, че мнението и за определени продукти съвпада с моето. Това е нейният блог: www.rainofmakeup.com

Коя известна българка според теб изглежда най-добре?

Хмм... труден въпрос. Има толкова красиви българки, не само тези, които виждаме от телевизионния екран или списанията, а и тези с които се разминаваме ежедневно. Българките са едни от най-красивите жени, колкото и изтъркано да звучи съм сигурна, че е така, такива са и моите наблюдения. Българките определено имат усет за красивото, обичат да изглеждат добре и да се грижат за външния си вид.

Ако имате свой любим блог, за който искате да пишем, изпратете ни го на имейл woman@woman.bg. Ако пък трудът на Ели ви е вдъхновил и искате да се сдобиете с блог по най-лесния начин, можете да направите това като се регистрирате в нашата система. С акаунта си ще имате възможност и да качвате Галерии в Woman.bg