Поп културата е обсебила много от нас и на моменти започва да наподобява психическо заболяване. Проверете дали не страдате от:

Тревожно разстройство


Пациентът често изпада в параноидни делюзии, че детството му по някакъв начин е „омърсено” (childhood violated), когато например даден актьор приеме роля в дългоочакван филм. Пука му повече за Джордж Р. Р. Мартин, отколкото за собствения му дядо. Тревожи се повече за развръзките в „Обувките на Сатаната”, отколкото за предстоящото си интервю за работа.

Четете още: Pop-art апартамент в Лондон

Шизофрения


Пациентът не може да реши дали е харесал/а определен продукт на забавната индустрия, докато не изчете поне пет различни оценки в мрежата. Често се радва на нещо, само за да си промени мнението, щом разбере, че повечето хора са на друго мнение. Може да стане и точно обратното, разбира се.


Обсесивно-компулсивно разстройство

Не се чувства добре, освен ако не изгледа всеки епизод от всеки сезон на даден сериал, плюс изрязаните сцени и епизодите, за които всички смятат, че могат да бъдат пропуснати. Чувства, че гледането му/й някак „не се брои”, освен ако не гледа всичко – включително надписите накрая, чак до заключителното лого – задължително! Не е ясно кой според него го наблюдава и води сметка какво е гледал.

Четете още: Би Би Си: Чалгата - културен разрив

Трупане

Филмите, които си е свалил/а за гледане, са толкова много, че са необходими поне три живота, за да ги изгледа. Виковете: „Ама трябва да си наваксам с Как се запознах с майка ви, преди да започне новият сезон!!!” трябва да бъдат третирани като объркани признаци за отрицание. Айподът му прелива от смешни снимки, датиращи още от времето на шегите за Ребека Блек.

Кататония

Гледа един сериал отново и отново – и отново – без да може да обясни защо, освен с „Ми не знам.” Пациентът проявява тревога от раздялата, когато мисли за неделя вечер без „Семейство Симпсън”. Често губи паметта си, особено когато се опитва да разкаже определен епизод от последния сезон на „Офисът”, въпреки че го е гледал целият.

Синдром на Турет

Ще си намери повод да включи любимото си шоу във всеки разговор. Обикновено изригва в несвързани монолози, наситени с невероятно точни цитати, които ви оставят да се чудите дали този човек е гений, или трябва да се обадите в специализирана клиника.