Помните ли поничките, които правеше баба? Колко вкусни бяха те! Вдъхновени от кулинарните умения на любимите ни баби, иновираме преразглеждайки едно от класическите рецепти на всички времена. Представяме ви нео-поничка, която ще разтопи сърцата с нежен яйчен пълнеж и пухкава мекота.

Продукти за 1 порция са ни познати:

1 кравайче или поничка

1 с.л. масло

2 яйца

сол и черен пипер на вкус

А начинът на приготвяне е детска игра.

Разрежете кравайчето напречно по средата. Разтопете маслото в голям тиган на умерена температура. Когато започне образуването на пяна, поставете половинките от кравайчето в тигана с дупките нагоре. Внимателно счупете две яйца и всяко от тях поставете във съответната дупка. Гответе в продължение на 2 минути, ако искате жълтъкът да е течен или повече, за да бъде текстурата му по-солидна.