За да „изваете“ носа си ще ви трябват три телесни тона. Единият с един-два нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви. Гримьорите го наричат „Контур“, това е най-тъмният оттенък от трите.

Вторият е средно светъл, но отново малко по-тъмен от тона на кожата. А третият, наричан „хайлайтер“ трябва да е по-светъл от естествения цвят на кожата.

Важна подробност – както контурът, така и средният оттенък трябва да са матови, за да се постигне естествен вид. Можете да ползвате средство по ваш избор – кремообразно или прахообразно, фон-дьо-тен и дори сенки за очи, стига да са матови и без блестящи частици.

Нанесете един-два тона по-тъмен фон дьо тен или пудра от двете страни на носа си. Това ще има ефект, ако имате по-широк нос и искате да го направите да изглежда по-тесен.

След това нанесете един тънък слой 2-3 тона по-светла пудра или фон дьо тен на горната част на носа – от веждите към върха му. По този начин ще го направите да изглежда по-малък и тънък.

Очертайте долната външна линия на очите си с черна очна линия и след това нанесете голямо количество спирала на долните си мигли. По този начин ще фокусирате вниманието върху очите ви и ще го отвлечете от носа ви. Този трик също така ще направи очите ви да изглежда по-големи, което автоматично смалява носа.

Къдриците, кичурите и красивите ретро прически са доста атрактивни и когато хората ви видят, те ще насочат вниманието си именно към косата ви, а не към лицето ви. Избягвайте бретона! Един бретон винаги подчертава носа и насочва вниманието именно към тази част на лицето.