Поло яките отново се превръщат в барометър за стил, след като през последните месеци редица известни дами наложиха дългоочакваното завръщане на тази спяща модна тенденция от 70-те години на миналия век.

Продажбите също го доказват. Британският сайт за дрехи JD Williams съобщава, че е продал цели 3000 черни полота само в последните няколко седмици, с което дрехата се е превърнала в най-продавания артикул за първи път от над 30 години.

Модата на полотата се появява през 70-те години на миналия век, когато звезди като Даян Кийтън, Оливия Нютън-Джон и Сила Блек бяха забелязвани редовно с подобна дреха във всички цветове на дъгата. От началото на новия век тенденцията замря и в зимните месеци дамите отдаваха предпочитание на блузи с веобразни деколтета и полуполота. Но черното поло се завръща и задължително трябва да бъде включено в гардероба на всяка модерна жена, препоръчват модни експерти.

Възродило се като феникс от пепелта, полото се превърна в повелител на студените месеци. Модното господството на тази елегантна дреха красноречиво се доказва и от известните дами, които залагат на нея в стайлинга си. С поло блузи този есенно-зимен сезон могат да бъдат забелязани Кейт Мос, Виктория Бекъм и Кейт Мидълтън. Ким, известхна с любовта си към голата плът, за учудване на мнозина също има различни вариации на полото в гардероба си.

"Противно на вярването, че полото е старомодно в действителност то е много модерно. Черното е идеално за вталяване и придаване на изтънченост, бялото е идеално за освежаване на лицето, а телесното и сивото изглежда чудесно вечерта. Вдъхновете се от звезди като Ел Макферсън и Даян Кийтън, които показват, че полото е основен елемент в гардероба им", съветва Линда Куин от сайта JD Williams.