Автор
Woman.bg

Поли Генова спечели Музикална академия и 100 хиляди лева

Петък 13-и се оказа фатален за Поли Генова, но със знак плюс.

Младата певица спечели финала на първото издание на "Музикална академия" и грабна 100 000 лева от шоуто, както и скутер Vespa.

Финалният дуел бе между Поли Генова и Кичка Бодурова, като Поли надви съперницата си с 58,68 % от зрителския вот, съобщава vsekiden.com

Преди да бъдат обявени резултатите от гласуването в "Музикална академия", при последното си изпълнение Поли Генова не издържа на напрежението и се разплака след топлите думи на журито.

"Ти ме караш да се чувствам горд, че съм българин", каза Георги Христов на Поли. "Бъди горда с това, което правиш", възкликна и другият член на журито Люси Дяковска.

Четете още: Поли Генова: Работя по Коледа от 13-годишна

Всички от вече отпадналите участници в шоуто подкрепиха на финалната права Поли Генова пред доста по-възрастната й колежка Кичка Бодурова. Само Дичо, който пък не скри разочарованието си от собственото си от отпадане на финала, се обяви за Кичка.

На финала останаха общо четирима участници във музикалното шоу - Поли Генова, Кичка Бодурова, Дичо и Георги. След първия кръг отпадна Дичо, а след него си тръгна и Георги, който зае почетното трето място.

На последния концерт певците трябваше да представят по три песни - коледна, авторска и своя любима.

Авторската песен на Поли бе озаглавена "Малко по малко", а тя я определи като "фина и емоционална". Авторската песен на Кичка носеше името "Признание", а текстът е посветен на съпруга ѝ. За своя авторска песен, Георги бе избрал да напише балада, а сам я определи като "тъжна и за нещата, които оценяваме, когато ги загубим".

Четете още: Рут се подигра с Кичка с ретро снимка

След като в началото Фънки, който е отявлен критик на Кичка запази самообладание, след изпълнението на авторската й песен той буквално я помля с думите: „Аранжиментът беше от времето на дядо ми". В същото време обаче неговият колега от журито - Здравко и половинката му Катя не пестяха суперлативи за завърналата се за кратко от САЩ Бодурова. "Няма да ми стигне ефирното време да хваля Кичка", сподели ритонката Катя. Това е една песен за вечната любов, добави и Здравко.

За изпълнението на любима песен, Кичка остана вярна на себе си и изпя "Обичам те, майко Българийо", а пък Поли изненадващо изпълни "Хубава си, моя горо". Нафталин, изригна Фънки по адрес на Бодурова и я скастри, че е правил 5 фестивала „Златен Орфей" и че и тя, и фестивалът вече са минало. Никога не съм получавала толкова обиди през живота си, както тук, но зрителите имат право да избират и надявам се да ме подкрепят, реагира Кичка.

Здравко пък пресече Фънки с думите: „Ти си голяма, ти пееш това, което знаеш, ако станеш модерна ще станеш жалка".

Фънки не остана доволен и от изпълнението на Поли на „Хубава си, моя горо". Чували сме песента в много по-добри изпълнения, отсече рокаджията. „Пей си я у вас", посъветва язвително той. Фънки скастри едновременно и Кичка, и Поли с мнението, че и двете спекулират с чувствата на публиката и избират неподходящи за себе си песни, но пък такива, които ще ги докарат до финала.