Авторите на проекта Hamster Wheel Standing Desk са решили да обявят война на заседналия начин на живот и са създали необичайно работно място, подобно на колело за хамстер.

С постоянно движение работникът не само ще изгаря излишните калории, но и ще се труди по-продуктивно. Ако към колелото се прикачи динамо работното място може да работи на собствено захранване.

Седенето е вредно. Особено пък седенето на бюро. Многобройни изследвания са доказали, че човек работи прав много по-добре, отколкото седнал. Защо това да не е приложимо и за офиса? Изправеният работник ще се справя по-добре със задачите си и при това ще поддържа здравето си.

Четете още: Вредите от работата в офис

Hamster Wheel Standing Desk е необичайно работно място, включващо бюро и въртящо се около него колело. Колелото се движи достатъчно бавно, за да не му се налага на човека вътре да тича, което може да доведе до падане и травми.

При работа в Hamster Wheel Standing Desk човек се разхожда бавно. Така не само се спасява от всичките негативни последици на продължителното седене, но и става все по-силен и издръжлив.

Много компании осигуряват карти за фитнес на служителите си, за да могат те да поддържат своето здраве. С помощта на Hamster Wheel Standing Desk самият работен процес се превръща тренировка.