Човек постоянно се старае да бъде по-здрав и щастлив. Но в своите усилия ние рискуваме да отидем много далеч, тъй като всяка крайност може да се окаже нездравословна.

Eто няколко примера за това как здравословните навици могат да се окажат вредни, когато с тях се прекали.

Прекалявате с физическите упражнения

На тялото ви не е необходимо повече от три-четири дни в седмицата натоварване в продължение на 30-45 минути, което трябва да е насочено към подобряване на сърдечната дейност. Аеробика трябва да практикуваме през ден, като я сменяме с йога, пилатес, разходки и силови упражнения.

Криете се от слънцето

На нашето тяло му е необходим витамин D, за да поддържа силата си, здравите си кости и за укрепване на имунната система. Единственият начин за получаване на витамин D е чрез слънчевата светлина. Затова не трябва да прекаляваме със слънцезащитните кремове. При ежедневните действия навън е добре да се наслаждаваме на въздействието на слънцето върху кожата ни. Единствената част, която винаги трябва да предпазваме, е лицето.

Прекалявате с антибактериалните почистващи средства

Заслужава си да носите в чантата си антибактериални кърпички, сапуни и гелове, но прекомерната привързаност към тези средства може да отслаби способността на тялото ви да се справя с бактериите.

Правите компромиси с 8-те часа сън

Средно на човек му трябват 8 часа сън на ден. Ако постоянно не си доспивате или спите повече от 9 часа – то вие не живеете по-здравословно. Твърде краткият и твърде дълъг сън е вреден за кожата и предизвиква подуване, преяждане, състояние на обърканост и депресия.

Свикнали сте с климатиците

В тях се съдържат бактерии и микроби и всякакви частици прах. На всеки няколко часа е необходимо да се изключва климатикът, да се отваря прозорецът и да се излиза навън на свеж въздух.

Пристрастени сте към органични продукти

Въпреки че органичните продукти като плодовете, зеленчуците са скъпа храна, те могат също да се окажат силно обработени. Здравословният продукт не означава, че той трябва да бъде органичен. Купувайте продукти, на етикетите на които има по-малко добавки, малко количество натурална захар, натрий и обработени въглехидрати.