Умението да се избира подходящият за всяка стая аромат е истинско изкуство.

Ароматите влияят на емоционалното и физическо състояние - съществуват успокояващи аромати и такива, които дават сила и бодрост.

Семейни тържества, дългоочаквани срещи и приятелски разговори, всички те се случват в хола. Усещането за светлина и хармония се допълва от ароматите на цитруси: грейпфрут, лимон. Уют внася и топлият аромат на бергамот или ванилия.

Към избора на аромати за спалнята трябва да се подходи изключително внимателно. Това е място за сън и почивка и ароматите в спалнята трябва да са леки и спокойни, за да се събудите без главоболие, отпочинали и с нови сили. Подходящ е вълнуващият аромат на рози, витаещ из въздуха, както и хмелът, а пачули или лавандула ще ви помогнат да се отпуснете и да заспите бързо.

Четете още: СПА удоволствие за душа и тяло

За много хора кухнята е сърцето на един дом, а за тези които обичат да готвят, тя е истинска света обител. Кухнята трябва да примамва и да повдига настроението, но в същото време тук често има неприятни и силни миризми. За кухнята може да изберете източни ухания - иланг-иланг, пачули, розмарин. За да изпълните кухнята със свеж аромат, можете да направите и нещо съвсем просто, като например да гледате в саксийка на перваза босилек или салвия.

Четете още: Стилна в три цвята: Кухнята

Банята има всички основания да бъде наричана най-ароматното помещение в един дом. На практика всички съвременни козметични средства не само се грижат за кожата и косата, но и представляват идеални средства за аромотерапия. Ето защо банята не се нуждае от специално и постоянно ароматизиране. По-скоро трябва да се следи да се отстраняват навреме неприятните миризми. Основното правило е чистота. Редовното измиване с дезинфектиращи препарати не позволява на бактериите да се размножават.