Топли, слънчеви дни,си отиват, но това не значи, че трябва да занемарим грижите за кожата. А кои участъци от тялото са с най-капризна кожа? Несъмнено стъпалата, кожата по които загрубява и изисква постоянни грижи, и мишниците, които третираме постоянно – обезкосмяване, потене и дезодориране.

С времето кожата под мишниците загрубява, потъмнява, а понякога започва да проявява алергични реакции към различни продукти. Ето как можете да се погрижите за тях:

Правилно обезкосмяване

Тъмната кожа под мишниците често е следствие от бръсненето, което наранява най-горния слой на кожата. Освен това, когато бръснете, вие срязвате косъма и коренът му остава под кожата. Именно корените, останали под първия слой кожа, са тези, които "прозират" и карат кожата под мишниците да изглежда по-тъмна.

За да предотвратите това, зложете на професионална кола маска или на хубав епилатор.

Ексфолация

Ексфолирането е важна козметична процедура за кожата на цялото тяло, в това число и на мишниците. С негова помощ премахвате слой мъртви клетки, които са и една от основните причини за потъмняването на кожата. Използвайте нежен ексфолиант 3-4 пъти в седмицата и постепенно ще върнете свежия цвят на кожата под мишниците си.

Снимка: Fenside.com

Сменете дезодоранта

Някои средства против изпотяване дразнят кожата и един от симптомите за това е, че тя потъмнява необяснимо бързо. Трябва да експериментирате и да откриете най-подходящия за вас – някои дами предпочитат сухите препарати, други с консистенция на гел, а трети залагат на добрите стари пръскащи дезодоранти.

Ние ви предлагаме да опитате кристален дезодорант. Той е изработен от 100% натурални минерални соли, които премахват миризмата като оставят невидима защитна бариера срещу бактериите, причиняващи миризма.

Посетете дерматолог

Съществуват и други причини за потъмняване на кожата под мишниците – една от тях е, че имате прекалено чувствителна кожа, която лесно развива алергии и един от механизмите да се защити е производството на големи количества меланин. Това се лекува с предписано лечебно мазило.

Маски за избелване на кожата

Не ви пречи да опитате да приложите избелваща маска. Смесете лимонов сок с куркума, кисело мляко и мед, нанесете върху мишниците и оставете да действа 10 минути.