Автор
Woman.bg

Подновяват разследването за смъртта на Кобейн

"Нирвана" Кърт Кобейн, полицията в американския град Сиатъл пуска неизвестна до сега негова снимка, съобщава Асошиетед прес.

Кобейн се самоубива на 5 април 1994 г. като се застрелва. В този момент музикантът е бил под влияние на наркотици. Все още има съмнения, че става въпрос за убийство. Феновете му поставят под съмнение и авторството на предсмъртното писмо, което той "оставя", като обвиняват съпругата на Кърт - Кортни Лав.

Говорителят на полицията на Сиатъл Рене Уит съобщи, че новото разследване е започнало, за да се намерят отговори на някои въпроси, които могат да се появят около 20-та годишнина от смъртта на Кобейн.

При повторно разглеждане на материалите по делото са били открити няколко непроявени фотографски филми. Една от снимките полицията смята да публикува. Уит предупреди, че фотографиите не представляват сензация и не хвърлят съмнения върху версията за самоубийство Кобейн .

Групата "Нирвана" - Кърт Кобейн, Дейв Грол и Крист Новоселич, придобиха през 90-те години на миналия век невероятна популярност, превръщайки се в истински идоли. Продадени са над 62 милиона албума по света, а албумът Nevermind, от който са продадени над 10 милиона копия, критиците все още сочат като един от най-добрите в историята на музиката.



Източник: БГНЕС