Имаме си една щура руса главица в офиса, която не се гримира често, но със сигурност би щипнала една-две идеи за гримиране от съветите, които по-долу ще ви дадем.

Намирането на перфектния грим за блондинки не е лесно и причина за това е, че има много и различни нюанси на русото.

Ето някои от най-важните съвети за грим, които ще направят вашата руса коса да заблести, а лицето ви да засияе по един изключителен начин.

Цвят на кожата


Когато избирате перфектния грим за вашата руса коса, вие трябва да се съобразите и с цвета на вашата кожа. Например, ако вашата кожа е по-светла, вие не трябва да избирате бледи нюанси, а да изберете нещо ярко, което да ви открои.

Цвят на очите

Все пак не всички цветове сенки са подходящи за всички цветове на очите, затова преди да изберете грима си, трябва да съобразите неговият цвят с цвета на очите си.

Прасковен руж

Ако искате да постигнете една „целуната от слънцето“ и свежа визия, то тогава задължително изберете руж в прасковен цвят. Този цвят руж е подходящ за всякакви нюанси на русото, затова смело можете да го използвате.

Избягвайте бледото розово

Съществуват няколко бледи нюанса, които са подходящи за блондинки, но бледото розово определено не е един то тях. Този цвят може само да затвори допълнително лицето ви и да скрие неговата красота, затова го избягвайте.

Четете още: Грим за дами с малки очи

Топли цветове за естествено русите дами

Ако нюанса на вашата коса е натурално рус, то тогава вие трябва да се насочите към топлите цветове (например медно и бронзово), които са изключително подходящи за цвета на вашата коса.

Подходящи топли нюанси за златистите блондинки

Ако нюанса на вашата коса е златист, то тогава вие трябва да се насочите към прасковената и розови палитра. Насочете се към по-наситените тонове, избягвайки бледо розовото.

Студени нюанси за платинените блондинки


Платинените блондинки трябва да се насочат към по студените тонове, като синьо и сребристо. Причината за това е, че платиненото русо е доста ярък и светъл нюанс, който може да изпъкне съчетан единствено със студени тонове. Затова не се колебайте и смело изберете сините и сребристи сенки.

Четете още: Прическа и грим за дами с кръгло лице