През горещите летни дни и нощи нашите обичайни помощници в красотата, макиажът и бялата козметика, точно в този момент решават да ни саботират – всичко, което сложим на лицето си само за няколко часа се размазва от горещината и влажния въздух.

Като допълнение към това силното слънце изсушава и състарява кожата, а потенето я дехидратира.

Ето няколко задължителни неща, които трябва да направите с кожата си, преди да разчитате, че тя няма да ви предаде по всяко време през лятото.



Почиствайте я дълбоко

С повишението на температурите себумните жлези започват да работят на пълни обороти. Това означава не само лъснало от мазнина лице, но и повече запушени пори. За да не се превърнат във възпаления, трябва да ги почистваме редовно. Много подходящи за летния сезон са маските с хума, освежаващ екстракт от краставица и масло от чаено дърво.



Хидратирайте и не пропускайте слънцезащитата

През лятото трябва да заменим лепкавия подхранващ крем с хидратиращи флуиди или дори серуми за най-мазните кожи. Но да се откажем от бялата козметика напълно не бива, защото силното слънце изсушава и състарява кожата по-бързо. Затова лятната козметика трябва не само да хидратира интензивно, но и да предпазва от UV лъчите.

Допълнителна хидратация през деня може да ни осигури термалният спрей. Всъщност съвсем не е необходимо да купуваме скъп продукт от аптеката, а само да сложим минерална вода в шишенце с пулверизатор и да се освежаваме винаги, когато почувстваме необходимост. Освен това ситните пръски на спрея не само няма да размажат макиажа ни, но дори го фиксират и правят по-дълготраен.