Голяма е олелията за избиране на подходящия подарък, с подходяща опаковка и панделка. Задачата никак не е лесна, особено когато по магазините има толкова голям избор и купища идеи…, коментира Светла Цончева в Smartnews.bg.

Ето какво предлага тя като най-подходящ подарък за всеки, съдейки по зодията му.

Овен

Това е зодията с най-огнена същност. Бунтари, авантюристи, енергични и винаги изпълнени с жизненост. Интересите им са насочени към всякакви предизвикателства, водачество и започване на нови неща. За представителите на тази зодия най-оригинални подаръци ще са тези, които ще ги тласнат към нещо ново и вълнуващо. Например скок с парашут, уроци по гмуркане или пък един ден, прекаран на някоя писта в бърза спортна кола (да, това важи и за нас, жените). Подаръкът не трябва непременно да е материален, а по-скоро свързан с адреналин и усещане, нещо ново и щуро.


Телец

Те са големи любители на природата, така че всяка една дейност на открито би ги зарадвала. Например екскурзия до някое място, на което не са били досега, а винаги са искали да видят. Въпреки че са винаги прехласнати по нещо, даже и леко разсеяни, Телците са големи спестовници и един ваучер за пазаруване в любимия магазин би ги зарадвал много. Не на последно място, те са ценители на бижутата, така че луксозно колие или часовник никога няма да е грешка.


Близнаци

Хм, при тях не е толкова лесна задача, защото имат нужда от нещо, което да вълнува ума им, да разпали въображението им. Харесват разнообразието, затова може да приготвите няколко малки подаръка, разбъркани джунджурийки, за да може любопитството им да расте, докато разкриват кое какво е и за какво служи. Перфектният подарък би бил такъв, който да занимава логиката им и способността им да се фокусират. Защо не някоя техно джаджа, без упътване, за да разгадаят сами как функционира или, за да не ги мъчим толкова, един пъзел?


Рак

Те са сантиментални личности, така че подаръкът трябва да е личен и специално отнесен до тях, да изразява отношението ви към представителите на тази зодия. Може това да е ваша обща снимка, която знаете, че Ракът харесва, или някакво мило послание върху любима негова книга. Вложете чувства, а ако заложите на романтиката, това ще е още по-хубаво.


Лъв

Тъй като те гледат на себе си като на „кралски особи“, към тях трябва да подходите с нещо по-пищно, голямо и нестандартно. Падат си по екстравагантни, привличащи вниманието неща. Като идея, това може да е една огромна картина или снимка с откачени и грандомански надписи. Може да погъделичкате тяхната игрива страна и да им подарите най-новата настолна и видео игра.


Дева

Тази зодия няма да хареса подарък, който просто ще събира прах у тях, трябва веднага да влезе в употреба и да е практичен. Може да заложите на технологиите – плейър, таблет, телефон, електронна книга. Характерно за тях е също, че обръщат голямо внимание на външния си вид, ето защо едни спа процедури, козметики и всякакви екзотични масажи ще се харесат на Девите.


Везни

За тях подаръкът трябва да е нещо, което ще могат да споделят с приятели или близки. Няма да обърнат внимание дали е скъп, не е задължително, но трябва да изглежда естетично и с добър дизайн. Бутилка вино, кутия пури или пък два билета за предстоящ концерт са добри попадения.


Скорпион

Загадъчна и магнетична по природа, тази зодия обича да демонстрира интересната си личност. Биха се зарадвали на всичко, което да развие детективските им способности и отчасти авантюристичен дух. Бинокъл, телескоп, приключенска книга или излет сред природата на палатки до някой язовир, река или езеро. Друго нещо, което би ги развълнувало, е съблазнително бельо и палава вечеря.


Стрелец

Не са много по-различни от Овните, за тях важи подаръкът-изживяване. Защо не урок по езда или пътешествие към напълно непознато място? Също ще се зарадват на някоя философска книга, засягаща духовното.

Козирог

Най-доброто, което може да им подарите, е това, което те никога не биха очаквали и никога не биха си позволили. Ще бъдат очаровани от нещо, което е пълна противоположност на това, което си представят. Изберете подарък, който ще сметнат за твърде претенциозен, за да си купят сами, като луксозен аксесоар например. А още по-добре, ако заложите на хумористичното и им подарите тяхна карикатура и като цяло нещо, свързани с шегаджийската страна на характера им.


Водолей

Няма да обърнат внимание на „просто подарък“ – трябва да е по някакъв начин необикновен. По натура са колекционери. Подарете им поредния експонат за многобройните им колекции. Водолеите са естети. Харесват всичко ярко и необичайно, блестящо и сияещо. Можете да изберете всякаква вещ, но трябва да измислите красива история – защо я подарявате именно на вашия Водолей. За тях е много важно да знаят, че всеки подарък е бил избиран специално и единствено за тях самите.


Риби

Със силно развитото си чувство към изкуството те биха се зарадвали на билети за театър или стихосбирка (в зависимост от интересите на човека). Рибите са мечтатели и творчески натури, поради което харесват вещи със щипка артистичност, креативност и духовност. Красиви фотографии, албум със снимки или автобиография на някой известен художник са добри предложения.