Автор
Woman.bg

Почивка без здравословни проблеми – мисията възможна

Лятната отпуска е един от онези моменти, които чакаме цяла година, защото ни дава онази доза релаксация, която ни зарежда за месеци напред.

Когато най-сетне се доберем до морския бряг, често се случва непредвидени обстоятелства да помрачат идеалната представа, която вече сме си създали. Здравето е приоритет номер едно за всеки човек и когато дори частица от него е влошено, не можем да се отдадем пълноценно на това, което ни очаква.

Плаж, море, веселие на плажа, но и различна храна и постоянно излагане на слънце – фактори, които биха могли да доведат до здравословни проблеми. Поради тази причина винаги е хубаво да сложим в багажа за морето правилната комбинация от активни съставки, които да ни спасят от стомашни проблеми.

Един от най-разпространените такива е констипацията (запека). Това, което най-обобщено трябва да знаем за него е, че то е:

– състояние на по-продължително от обичайното задържане на фецес в дебелото черво;

– поява на твърди изпражнения и дискомфорт и затруднения при изхождане;

– нередовно, трудно и непълно изпразване на червата.

Запекът може да се определи като състояние, характеризиращо се с по-малко от три изпразвания на дебелото черво в течение на една седмица, а по-малко от едно изпразване се определя като тежка обстипация, за която е необходима консултация с лекар.

Всяка промяна в навиците за празнене на червата може да доведе до запек, а знаем, че това неизбежно ще се случи, особено през дългия път към морето.

Една от билковите терапии на запека се извършва чрез прием на лаксативни продукти. За да бъдете сигурни и спокойни по време на мечтаната ваканция, е хубаво да се спрете на виококачествен такъв с растителен произход.

ЛАКСЕНА капсули е идеалният продукт, с който да осигурите комфорта на вас и вашите близки по време на тазгодишната ваканция. Той съдържа следните съставки с растителен произход:

10 mg Стандартизиран сух екстракт от листа на сена (майчин лист);

150 mg Стандартизиран сух екстракт от кора на зърнастец (горска зърника);

200 m Стандартизиран сух екстракт от корени на ревен (Rheum).

Лаксена капсули ще ви помогнат в борбата със запека като:

-подобряват нарушения мотилитет на червата;

-намаляват абсорбцията на вода и електролити в червото

По този начин се намалява времето, необходимо за преминаване на съдържанието през червата и става възможно елиминирането на "мекия" фецес.

Лаксена капсули се използват за краткотрайно облекчение на констипация.

Препоръчителната доза за възрастни и деца над 12 години е 1 капсула вечер по време на ядене или след ядене с малко течност. Целта е да се постигне лаксативно действие от 8 до 10 часа след употребата.

Необходимата доза за постигане на желания ефект е 1-2 капсули на прием, като дозата може да се различава в съответствие с индивидуалните навици на ползвателя.

Лаксена капсули да не се използват по време на бременност или кърмене!

Лаксена капсули не се препоръчват за деца до 12 годишна възраст.

Лаксена капсули e хранителна добавка.

снимки: spike2000.com, www.nassauparadiseisland.com, www.dailymail.co.uk,www.huffingtonpost.com

Последно от woman.bg