Попитали група мъже кои са качествата, които една жена трябва да притежава, за да ги впечатли, както и кои са онези женски черти, които най-много ги отблъскват. Сред „победителите“ в списъка се оказали чувството за хумор и доверието. Като най-противни мъжете посочили капризите, склонността към мрънкането и непрекъснатото намиране на кусури за каквото и да било. И така, след като направили анализ на резултатите, хората, провели допитването, извели пет качества, с които нежният пол печели мъжкото възхищение.

Чувство за хумор

Въпреки че повечето мъже обичат да се изявяват в ролята на забавни събеседници, разсмиващи до сълзи своите половинки, те не по-малко държат и на обратното. За представителите на силния пол притежаващата чувство за хумор жена е секси и умна, а това определено ги кара да се чувстват по-уверени и спокойни в нейната компания. Истината е, че добре развитото чувство за хумор почти винаги означава интелигентност и чувствителност, а това със сигурност се харесва на мъжете.

Интелигентност

Мъжът много държи до себе си да има умен и забавен събеседник, с когото да разговаря на всякакви теми. Една жена, която умее да се изразява, любознателна е, изслушва с интерес историята, която й разказвате, задава ви въпроси, живо се интересува от изкуство, спорта и т.н., е далеч по-интригуваща за мъжете пред тази с по-затворен кръгозор към света. Така че, момичета, докажете му, че притежавате нe само външен чар, но и съпричастност, вътрешна красота и интелект. Според характера и стойността на разговора може да се наложи да вмъкнете цитат или стих, но не забравяйте да проявявате жив интерес към неговите любими занимания и хобита. Така безспорно ще го впечатлите с познанията си, пък и вие самите ще научите повече за него.

Положителна нагласа

Жените с положителна нагласа към хората, света и живота действително се нравят на мъжете много повече от тези, които постоянно хленчат за щяло и нещяло или недоволстват от някого или нещо. Затова, мили дами, вместо да занимавате мъжката си половинка с лошия си ден и скъсаните бримки на новия си чорапогащник, по-добре му разкажете за онези мили жестове на добри хора, които дълбоко са ви трогнали или впечатлили.

Толерантност

Мъжете обичат жени, които проявяват разбиране по отношение на тяхната свобода. Дамата, която дава свобода на партньора си и не го притиска с натрапчивото си желание да бъде постоянно до нея, може само да спечели. Мъжът не обича постоянно да го търсят по телефона, да го заливат с въпроси от типа на „Къде си?“, "С кого си?“ и „Какво правиш?“. Щедро дарете партньора си със свобода, ще останете впечатлени от резултата. Това заздравява и засилва връзката ви.

Доверие

Доверието трудно се извоюва, но лесно и понякога за миг се разрушава.Това е нещо, което се гради и печели продължително, и нещо, на което трябва да се отвръща със същата монета. Затова и честата проява на доверие и вяра в партньора ви в повечето случаи ражда ответно отношение и поведение. Обратно – проявите на недоверчивост и подозрителност в повечето случаи отдалечават човека от вас.