Мисионерската поза е една от най-популярните сред двойките. Подобна на вяска друга поза тя има своите плюсове и минуси.

Сред плюсовете е, че много двойки я смятат за романтична, защото е класика в секса, пояснява sex-news.ru.

Типичното за нея е, че партньорите могат да се прегръщат, целуват, да се гледат в очите. Освен това тя позволява на представителя на силния пол да почувства своето предимство над жената. При мисионерската поза се задействат мускулите на ръцете, задните части, корема, бедрата. В същото време жената се намира в състояние на пълна отпуснатост.

При тази поза става и допълнително стимулиране на клитора, поради което се увеличава вероятността от постигането на клиторен оргазъм. Мисионерската поза подхожда за девствените лица.

Четете още: Сладолед с моркови и кардамон е новият афродизиак

Тя обаче има и минуси. Някои жени смятат, че при тази поза мъжът се чувства като повелител и показва своето презрение към партньорката си. В женските списания може да се намерят статии, в които се посочва, че мъжете, които предпочитат тази поза, са алчни, ревниви и властни. Някои жени не обичат, когато мъжът се стоварва върху тях с цялата си тежест и по този начин ограничават движенията на жената. Ако мъжът е склонен към бърза еякулация, по-добре и да избягва тази поза, пише БГНЕС.

Четете още: Секси Сиена за сп. Esquire