Идеално плосък корем можете да постигнете с промяна на поведението си в кухнята. Най-важното е да спазвате правилна диета, базирана на няколко прости правила.

Не бройте калориите

Това е най-голямата грешка на всички “отслабващи”. Често те се отказват от калорични според тях продукти в полза на “диетичните”, като при това се лишават от огромно количество витамини и микроелементи, необходими на организма за поддържане на храносмилателната система. В същото време така можете да започнете да поемате “празни” калории, които дори и в малки количества да се натрупат във вид на сантиметри по талията, без да утолят глада.



Менюто ви трябва да е съставено от продукти, богати на белтъчини, влакнини и мононенаситени мастни киселини

Тези продукти трябва да станат основни за вас, всяко едно хранене трябва да се гради върху тях. Такива са например яйцата (богати на витамин В4), плодове и зелечуци с червен цвят (съдържат антиоксиданти, които влияят добре на метаболизма и забавят стареенето), зехтинът (ускорява процеса на изгаряне на калориите), салатите, зелените подправки, листните зеленчуци, броколито, аспержите, зелето, чушките, месото и рибата (стига да не са мазни – те съдържат белтъчини, необходими за нарастване на мускулната маса) и подправките (ускоряват метаболизма).

Основна особеност на всички тези продукти е, че влияят ползотворно на храносмилателната система и потискат гена, отговорен за натрупването на тлъстини в областта на талията.



Пийте зелен чай

Това трябва да стане любимата ви напитка, заменете изцяло черния чай със зелен. Съдържащите се в зеления чай антиоксиданти кахетини спомагат за по-бързо изгаряне на тлъстините по корема, а точно това е, което ни трябва. Ако добавите в чая си и подправки – например пресен джинджифил или канела – освен отслабване ще получите и детоксикация.



Не отказвайте напълно мазнините и въглехидратите

Наистина е необходимо да ограничите количеството им, но те все пак трябва да присъстват в менюто ви. Най-добре ще е да са от растителен произход. Допускат се и мазнини, съдържащи се в рибата. Що се отнася до въглехидратите, то откажете категорично сладкишите и тестените изделия и консумирайте в ограничени количества плодове и зърнени храни, най-добре през първата половина от деня.

Заменете обикновения картоф със сладък. Въпреки името си, сладките картофи не принадлежат към същата група на другите картофи. Те са богати на витамин А, витамин С и B6, мед, натрий и др. За разлика от популярния им роднина, те имат нисък гликемичен индекс. Един среден размер сладък картоф дава дневните нужди на организма от витамин А и една трета от Витамин С.



Хранете се през определени интервали

Интервалите между храненията трябва да бъдат кратки. Най-добре е да ядете 5-6 пъти на ден на малки порции. Това е необходимо за ускоряване на метаболизма, който играе важна роля за отслабването и плоското коремче.

Не отслабвайте твърде бързо

Запомнете – трябва да сваляте не повече от 200 гр. живо тегло на ден (това прави максимум 1.5 кг. Седмично). В противен случай ще се стигне до нарушения на функциите на организма, гадене, световъртеж и лошо общо самочувствие.