Френската модна къща Louis Vuitton представи къща на плажа по дизайн на известния архитект и дизайнер Шарлот Перианд.

Къщата е изцяло обзаведена и създадена по скици и рисунки отпреди близо 80 години – френският архитект проектира дома през 1934 година.

Оригиналното име е La Maison au Bord de l’Eau (Къща на бреговата линия). Проектът е бил създаден за конкурс на френското списание L’Architecture d’Aujourd’hui за създаване на евтина ваканционна постройка. Идеята на Перианд тогава печели втора награда, след което е бил доста преработен за по-платежоспособни клиенти, но въпреки това оригиналният проект никога не е бил построяван.

Сега, Louis Vuitton създаде плажната къща в Саут Бийч, Маями като нейната метална основа е скрита в пясъка, а постройката се държи на дървени трупове, които са продължението на основата.

Четете още: Най-грозните апартаменти в Ню Йорк

В средната част къщата е прорязана от широк коридор, който свързва отделните зони посредством високи стъклени прегради.

Коридорът е полуоткрит, с навес от балдахин, а в най-крайната си част се преобразува в балкон с красива гледка към плажа и морето.

От едната страна на коридора са поместени кухнята, трапезарията и хола, а в другата е предвидена спалня и детска стая.

Интериотър залага на топлотата и уюта, който създава дървото и не случайно почти всички повърхности и мебели са изработени от този материал.

Използваните мебели и аксесоари са според оригиналния проект. Някои детайли от плажната къща са вдъхновени от специалната колекция за пролет лято 2014 на Louis Vuitton, посветена на Шарлот Перианд, пишат от designmuza.com.

Четете още: Модерна изтънченост и неповторим лукс – дом в Бевърли Хилс