Ето какво: една приятелка е била на концерта на Планета. Много яко, вика, танцувахме, крещяхме, пяхме, после ходихме в 33 в Студентски град. Питах я дали е било всичко на плейбек - не било. Питах я дали са пели фалшиво певиците - не били пели фалшиво. Е, как така, питам аз. Ами аз съм виждала една, дето си държеше наобратно микрофона на концерт, съвсем сериозно. Един бивш работеше в звукозаписно студио и ми разправя как дошла една поп-фолк певачка (защото е певачка, а не певица) и била пресипнала, а шефът му казал: "Абе, изпей го някак, пък после ще го оправям аз!".

Трябва да ви призная, че не ги различавам много тези певици. Имат си най-често само по едно име - като сервитьорки с баджове. Калина, Малина, някакви такива. И имат много силикон и филъри, там, колагени, а, у.

Много се притеснявам, сериозна съм. Страх ме е, че някоя може да избухне на концерт. Ама в буквалния смисъл. Че ще се пръсне. И според мен е стратегия това - толкова си приличат всички, че си казваш "Абе, я да ида на този концерт - не съм сигурен дали е онази, дето ѝ харесвам песните, ама много прилича на нея!". Т.е. отиваш на един концерт и все едно си на няколко - това спестява средства!

Даже се чудя на тези с въпросния концерт - защо плащат хонорари на толкова много певици, като могат да платят на две, които да се редуват и да lipsync-ват всичките парчета? Аз така бих направила. Все пак, нали Чък Паланюк казва, че всичко е копие на копие на копие... И не сме уникални снежинки. А, Снежинка - това е страхотно име за попфолк звезда! И ще пее само коледни чалгички - ще се поклаща в червено костюмче и ще танцува предизвикателно по сцената, даже може един пилон да ѝ сложат.

Сега като се замисля, защо да не си взема някакво по-еротично червено бельо за празниците?

Бивш колега от едно старо списание беше писал текст "Чалгария" и как цялата държава мощно се е опошлила, всеки слуша чалга, всеки изглежда чалга и вече тази музика е излязла от звуковия свят, а се е превърнала в облекло, начин на изразяване, вкус за изкуство, интериорен дизайн, гастрономически предпочитания...

Много е трудно да си извън тази картинка. Имам един приятел, заклет метъляга, с дълга коса е, с рокерско кожено яке, с гривни с шипове. И вика: "Анчо, като се напия, не става да слушам Iron Maiden - трябва си малко, опса-опса, да се качиш на масата, да щракаш с пръсти, да пляскаш с ръце!". Как беше онова - пияният метъл си е жив чалгар. После обаче на сутринта псува "тъпите чалгари" и си надънва пак тежките парчета, ама в пияно състояние положението е друго, нали?

Имах едно гадже, което беше точно обратното - непоправим чалгар, не знам защо излизахме изобщо, простак пълен, но като се напиеше, пускаше един диск с "Травиата" на Верди. Викам "Ти знаеш ли, че тази опера е базирана на "Дамата с камелиите" на Дюма-син?". Вика: "Не ме интересува, ама виж как пее тая, направо е по-добра от Преслава, заклевам се!".

Та, пиша ви: ако случайно имате снимки от концерта на Планета, дайте малко да видя и аз. Разбрах, че Дес или Деси Слава или както там вече се нарича имала лек malfunction с бельото, ама ѝ е простено, защото тя в момента нали е в другата чалга - Big Brother, VIP Brother и т.н.

Имам познати в екипа на предаването, но никой не ме покани, обидена съм и затова ги хейтя сега, ще ме разберете. Дайте малко снимки от концерта, моля ви, дайте, защото тук с момичетата си говорихме дали да не напишем някакъв огромен обзор, нещо малко Гонзо-журналистика - имам предвид нещо като Хънтър Томпсън, а не Карбовски, нали. Той нещо се завъртя около Азис и Николетка, хареса му, а уж обясняваше, че ходил на концерт на Роджър Уотърс от Pink Floyd. Като се напие човек, да, точно така.

А btw знаете ли как се казва новия албум на Емилия?... Не?! Ох, успокоих се - и аз.

Автор: Ана Островска