Автор
Кристина Кирова

Писмото на 7-годишната Клои, с което тя търси работа в Google

На крехката седемгодишна възраст някои деца не знаят какви биха искали да станат един ден и това е нормално. Не такъв е случаят обаче с Клои Бриджуотър. Тя вече мечтае да работи за Google и дори е кандидатствала за работа в компанията!

Момиченцето написа на ръка писмо и го изпрати до шефа на Google - Сундар Пичаи, а само няколко дни по-късно получи и отговор от него. Ето и писмото на Клои:

Уважаеми шеф на Google,

Казвам се Клои и много бих искала, когато порасна да работя за компанията. Също така искам да работя в шоколадова фабрика и да бъда състезател по плуване на Олимпийските игри. В момента ходя на плуване в събота и вторник. Татко ми каза, че ако работя в Google, ще мога да седя на барбарон и да се пързалям из офиса. Също така обичам компютрите и имам таблет, на който играя. Татко ми го даде и ми показа една игра, на която трябва да управлявам един робот. Той ми каза, че е добре да се науча да работя с компютър и че един ден ще ми купи мой собствен. Аз съм на 7 години и учителите казват на мама и татко, че се справям много добре в клас и че съм силна в правописа и четенето. Татко ми каза, че ако продължа да се справям добре в училище и се старая, един ден ще получа работа в Google. Сестра ми Холи също е много умна и старателна, но тя обича повече куклите и дрехите. Тя е на 5 години. Татко ми каза, че трябва да Ви изпратя молба, ако искам да работя в Google, но мога да напиша и писмо. Благодаря Ви, че го прочетохте, това е второто писмо, което пиша. Първото, което съчиних, беше до татко за Коледа. До скоро!

Клои Бриджуотър, 7 години



Само след няколко дни амбициозното момиче получава отговор от бъдещия си работодател:

Уважаема Клои,

Много ти благодаря за писмото. Радвам се, че харесваш компютри и роботи и се надявам, че ще продължиш да се интересуваш от технологиите. Мисля, че ако не спираш да работиш здраво и да преследваш мечтите си, ще можеш да постигнеш всичко, което искаш – от работата в Google до плуването на Олимпийските игри. Ще очаквам молбата ти за работа при нас, когато завършиш училище! :)

Всичко най-хубаво на теб и семейството ти, Сундар Пичаи



Прекрасно е да знаем, че и днес се раждат хора, които са целеустремени и готови да постигнат мечтите си.

Писмото на Клои се превърна в сензация в интернет пространството, след като Сундар го публикува в профила си в Twitter и само за няколко дни събра над 94 хиляди харесвания.