Автор
Woman.bg

Писмо, което всияки дъщери трябва да прочетат

Писмо на австралийската журналистка Леа Картър до майка си, след като и тя самата вече има дъщеря.

Четете още: Момиченце издейства от Google една седмица отпуск за баща си

"Скъпа мамо,

Знам, че минаха цели пет часа след като говорихме по телефона, но как си? Дали се научи вече да използваш Facebook? А да използваш пунктуация в текстови съобщения? Колко непознати хора видяха снимката на моето бебе в последните пет минути?

Винаги бяхме най-добри приятели, ти и аз. Всеки ден разговаряхме по телефона. Но сега, когато имам дъщеря и ти стана баба, има няколко важни неща, които бих искала да ти кажа.

Първо, благодаря ти.

Благодаря ти, че изтриваше задника ми хиляда пъти на ден, и че тези странни цветове и остри миризми от моите памперси си гледала с нежност, вместо с ужас.

Благодаря ти за всички жертви, които си правила заради мен. Знам, че си отлагала много неща, които са ти важни, за да бъдеш с мен във всеки един момент, когато е нужно. Наистина го оценявам.

Благодаря ти, че ме поставяш на първо място, винаги и днес.

Благодаря ти, че все още ме защитаваш. Сега осъзнавам, че и самата мисъл нещо лошо да се случи с мен би била достатъчна, за да те доведе до сълзи и да предизвика спазми в стомаха.

Благодаря ти, че безусловно ме обичаш.

Благодаря ти, че ми вдъхваше увереност, че мога да постигна всичко, което си представя. Научи ме, че няма лесен начин и че моята стойност е много повече от това как изглеждам или какви дрехи нося.

Благодаря ти, че си добър пример. Ти си силна, страстна, любезна и щедра жена и аз постоянно желая да бъда като теб.

И ти благодаря, че никога не ми слагаше тези смешни панделки за коса, когато бях малка. Преди да се роди дъщеря ми купих няколко и сега осъзнавам, че наистина изглеждат глупаво.

Второ, съжалявам.

Съжалявам за всеки път, когато съм ти казвала лоши неща. Сега мога да си представя колко е било болезнено.

Съжалявам, че не ти повярвах, когато ми каза, че шофирането в кола с младежи е лоша идея. Сега съм напълно съгласна с това.

Съжалявам, че съм те мъчила с пробуждането си много пъти през нощта. Лишаването от сън е истинско мъчение, нали?

Също така съжалявам, че не исках да ставам от леглото като тийнейджър.

Съжалявам, че се съжалявах, защото нямам брат или сестра. Сега знам защо не си имала и друго дете.

Разбирам, че е трудно да бъдеш родител, че не идва винаги естествено, че трябва всеки ден да работим. Знам, че някога си била уплашена, объркана, под стрес и прекалено уморена. Благодаря ти, че си мислиш, че аз затова съм била ценна.

И накрая, ти честитя.

Поздравления за това, че работиш най-трудното нещо на света през последните 27 години. Показа безкрайно търпение, безкомпромисна отдаденост и реална, истинска любов.

Ти си невероятна. Това би трябвало по-често да ти говоря.

С любов,

Аз"

Четете още: Вечни цитати от Габриел Гарсия Маркес

Източник: HighViewArt