Пирамидите със сигурност са едни от най-хипнотизиращите структури в историята на човечеството. Това, което ги прави уникална атракция, е фактът, че са построени в период, когато луксът на строителните машини и високите технологии е непознат.

Пирамидата представлява солидна конструкция с геометрична структура. Те са много стабилни и са направени предимно от зидария или камък.

Тези очарователни сгради са построени в различни части на света поради различни причини. Историята на Китай и Египет разказва, че пирамидите са направени като гробници и паметници за императори и лидери на страната. Индианците и американците строят пирамиди като техни религиозни храмове.

Почти всяка пирамида притежава голямо значение за човечеството и заема уникално място в историята. Вижте някои от най-невероятни пирамиди в света, които ни доближават до първичната култура и традиции.

Голямата пирамида в Гиза

Едно от седемте чудеса на света, Голямата пирамида в Гиза е най-старата от този тип структури. Известна е също като пирамидата на Хуфу.

Смята се, че е построена около 2560 г. пр. Хр. Има много научни теории за нейното изграждане.

Във вътрешността й има три камери. Тя е единствената египетска пирамида, съдържаща както възходящи, така и низходящи проходи.

Останалите пирамиди можете да разгледате тук