Автор
Woman.bg

Пипа Мидълтън и нейният избраник минаха под венчилото (Галерия)

Днес всички британци са вперили поглед в събитието на годината – сватбената церемония на Филипа Шарлот "Пипа". Сестрата на херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън, каза "да" на 41-годишния финансист Джеймс Матюс, за когото се сгоди на 17 юли 2016 г. Събитието е обявено за "Сватба на годината" във Великобритания.

Церемонията започна пред олтара на църквата "Сейнт Марк" в Енгълфийлд, Бъркшир, съобщи Би Би Си. Църквата е разположена в частен имот на няколко мили от дома на семейство Мидълтън в Бъкълбъри и е далеч от любопитните погледи на неканени гости.


Филипа Шарлот "Пипа" в компанията на своя баща

Роклята, която Пипа избра за най-важното събитие в живота си, е на стилиста Джайлс Дийкън. Тоалетът е изработен от фина дантела, а част от дизайнерското решението на автора са късият ръкав и голият гръб. Воалът на булката е от Стивън Джоунс. Изящна малка тиара деликатно се подава от косите на Пипа. Независимо от елегнатната семплост на украшението, то е акцент на целия тоалет. Сатенените обувки в цвят слонова кост на булката са творение на Маноло Бланик.


Филипа Шарлот "Пипа" в рокля на дизайнера Джайлс Дикън

Роклята на херцогинята на Кеймбрич Кейт пък е в бледо розов нюанс, а честта да бъдат шафери се пада на нейните деца - племенниците на Пипа – принц Джордж и принцеса Шарлот.


Шаферите принц Джордж и принцеса Шарлот

Сред гостите на церемонията бяха забелязани принцеса Биатрис, швейцарският тенисист Роджър Федерер и съпругата му Мирка и, разбира се, принц Хари. По-малкият брат на Уилям обаче не беше в компанията на приятелката си - актрисата Меган Маркъл.

Четете още: Кралицата разреши: Ще има годеж между принц Хари и Меган Маркъл


Роджър Федерер и съпругата му Мирка

Празненството ще продължи в голяма шатра със стъклен покрив в имението на семейство Мидълтън.

За Пипа се заговори след появата й на брачната церемония на сестра й Катрин и престолонаследника принц Уилям през 2011 г. , когато медиите бяха впечатлени от нейната стилна и естествена визия. Оттогава таблоидите следят всяка нейна крачка.

Пипа е второто дете в семейство с три деца - по-малка е от Катрин с две години, а от брат си Джеймс - с четири години. Родена е на 6 септември 1983 г. Израства в Аман, Йордания, където баща й Майкъл Мидълтън работи за компанията "Бритиш еъруейс".