Всяка една жена знае, че за правилно поддържане на кожата на лицето и тялото се иска и пилинг.

Пилингът представлява доста приятна процедура на остъргване на мъртвите клетки от кожата с помощта на козметични средства, включващи абразивни частици. Премахването на вроговените клетки оставя кожата свежа, стегната и сякаш подмладена, тъй като се облекчава достъпът на кислород до живите клетки.

Пилингът може да бъде с различна интензивност – дълбок, среден или повърхностен. При това за процедурата могат да се използват най-различни вещества. В тази статия обаче ще говорим изключително за пилинга с кафе и ще ви предложим много рецепти, които можете да приложите сами вкъщи.

С какво е полезен пилингът с кафе



Пилингът с кафе е изключително полезен за кожата, тъй като освобождава порите от потта, частиците прах и мръсотия и насища с кислород всяка една клетка от епидермиса. Редовното отстраняване на слоя мъртви клетки изглажда повърхността на кожата и й придава здрав цвят.

Кафето съдържа няколко важни вещества, които влияят положително на кожата:

* кофеин – той-тонизира кожата и активизира обменните процеси в нея;
* витамини и аминокиселини – подобряват здравословното състояние и външния вид на кожата;
* белтъчини, мазнини и въглехидрати – те подхранват допълнително кожата.

Вече сигурно всички знаят, че пилингът с кафе помага срещу целулит и наднормено тегло. При това процедурата е своеобразна ароматерапия благодарение на свежия аромат на кафето. В козметичните магазини можете да намерите и готови смеси за пилинг с кафе, но самостоятелно приготвената смес със сигурност ще е по-полезна и по-евтина. При това приготвянето е лесно и приятно, а основната суровина е мляното кафе, което се намира на практика във всеки един дом.