Автор
Woman.bg

Пилешки крилца със сос "Барбекю" и пълнени чушлета със сирене и бекон

Необходими продукти:

За сос "Барбекю":

50 мл. кетчуп
50 мл. мед
60 мл. лимонов сок
черен пипер
сос "Уорчестър"
вода

Начин на приготвяне:

В тефлонов тиган с малко мазнина запържваме пилешките крилца до златисто.

Овкусяваме с черен пипер и сол и ги прехвърляме в дълбок съд, дъното на който е покрито с нарязан на жулиен лук.

Поливаме с горчицата, соевия сос и готовия сос "Барбекю", разреждаме с вода и оставяме да ври за 10-15 мин., като поддържаме желаната консистенция на соса с вода.

Цепваме чушлетата от едната страна и чистим семките. От сиренето, леко препържения бекон и копър правим семс, с която пълним чушлетата. Панираме чушлетата в брашно, яйца и галета. Пържим ги в малко олио, което покирва до половина и ги въртим до получаване на хубав златист цвят.

Намазваме със соса и за финал поръсваме с настърганите яйца.

Рецепта на Chef Петров за предаването "Усещане за жена"