Необходими продукти:
400 г пилешко филе
4 лентички прошуто
15 г брашно
25 г масло
10 мл зехтин
4 листенца риган
2 резена лимон
ч.л. черен пипер
морска сол
Начин на приготвяне:
Пилешките филета се нарязват на тънки ленти. Увиват се с фолио и леко се "разточват" с точилка.
Върху всяко парче филе се поставя по резен бекон и лист пресен риган. Забождат се през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана.
В купичка се смесват брашното със солта и черния пипер, и с тях се овалва месото.
В сгорещен тиган се загряват маслото и зехтина.
Пържат се от двете страни до образуването на приятно златиста коричка.
Ястието се поставя в подходяща чиния, гарнира се с резените лимон и се сервира.