Пиле с авокадо в тортия питки

12 март 2017 | 10:47
видяна 4684
коментари 0

В неделния ден си пригответе божествени питки тортия с пиле и авокадо!

Необходими продукти:

8 броя тортия питки
4 броя пилешки бутчета
1 връзка пресен лук
2 броя авокадо
1/2 връзка кориандър
250 г сирене чедър
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 бр. лайм
Маскарпоне

Начин на приготвяне:

1. Подправете бутчетата с черен пипер и сол, намажете с масло и печете в предварително загрята до 190 градуса фурна 70 минути.

2. Свалете месото от костите и нарежете на дребно. Костите и кожата използвайте, за да приготвите пилешки бульон. Сложете го в голяма купа.

3. Измитият и почистен пресен лук нарежете на колелца и сложете при пилето.

4. Отделете месестата част на авокадото и нарежете на кубчета. Добавете към авокадото маскарпонето, кориандъра, посолете и разбъркайте добре сместа.

5. Настъргайте чедъра на едро ренде.

6. Върху всяка питка сложете от настърганото сирене и по 3-4 с.л. от сместа с пиле. Загънете и притиснете леко.

7. В загрят тиган запечете питките за 2 минути от едната страна и около 1-2 минути от другата, докато питката се зачерви.

Поднесете тортиите топли с малко доматена салца.

Добър апетит!

Коментари

Добави Коментар

Най-четени