Младата Пийчис Гелдоф, майка на две момчета, бе намерена мъртва в понеделник по обяд в къщата си в графство Кент, Великобритания. Пристигналите медици само установили смъртта на дъщерята на известния музикант Боб Гелдоф (на 62 г.), пише "Труд".

Дали 25-годишната Пийчис Гелдоф не е станала жертва на болезненото си желание да бъде слаба, пита германският в. "Билд". Причините за внезапната смърт все още не са известни.

Четете още: Пийчис изтърси бебчето си на тротоара

Светски хроникьори припомнят, че през 2010 г. Пийчис е изглеждала здрава, дори леко пълна. Година по-късно обаче тя буквално се стопила. По собствените й думи отслабнала с 4,5 кг само за 4 седмици. Тайната била в зеленчукова диета, на която се подложила. Изстисква сока от зеленчуците и го пиела три пъти на ден.

"Противно е. Обикновено правя това в продължение на месец", признава тогава Пийчис пред популярно светско издание.

Британски диетолози предупредиха още тогава младата жена, че се подлага на голяма опасност. Може да си навлече големи проблеми със сърцето, заяви Кет Колинс, говорителка на Британската асоциация на диетолозите.

При рязко отслабване бързо се топи не само мускулната маса, но и вътрешните органи се свиват, обясняват специалистите.

Дали Пррийчис е станала жертва на манията си по диети, предстои да се установи.

Официално полицията обяви смъртта й за "внезапна и необяснима". В къщата й не са били открити никакви следи от наркотици, нито пък предсмъртно писмо.