Phô е повече от супа. Това е коктейл за здраве. Тя стопля организма също толкова добре, колкото класическата пилешка супа или бульона от баба, но с тази разлика, че тя най-известната виетнамска рецепта и има защо.

Съставена от говеждо месо, соя, ароматни подправки, нудълс, ориз и зеленчуци, Phô супата е хранителна, полезна и вкусна. Причината, поради която незабавно бихме я приготвили е това, че тя се сервира много топла. Перфектно за зимните дни, когато навън са ниски температури. Тя не само ще сгрее тялото, но благодарение на високата си температура, гозбата допринася и за гастро-интестиналния тракт. Стоплим ли стомаха избягваме риска храната да ферментира вътре в организма, когато времето е студено. Затова през зимата е препоръчително да консумираме топла храна.

Тези от нас, които не обичат червеното месо, могат да я приготвят с морски дарове, примерно скариди, и/или пилешко филе. Богата на витамин С, рецептата съдържа и джинджифил, който е полезен за укрепване на имунната система. От друга страна, за овкусяването на екзотичното ястие е напълно възможно да добавите пръчица канела или малко кардамон. Те не само ще придадат невероятни вкус и аромат на супата, но и ще преборят хроничната умора, която ни наляга през зимата.

Сега, след като разбрахме, че това е супата, от която се нуждаем, остава само да включим котлона и да я приготвим.

Необходимо продукти:

400 г говеждо месо

1 лайм

Зелен пипер

Кориандър

1 стрък див лук

400 г оризови нудълс

150 мл бульон

сон Nuoc-Mâm

Да ви е сладко.