Автор
Woman.bg

Петък вечерта е близо! Изберете си очна линия!

Класиката си е класика и нищо не може толкова лесно да измести черната очна линия – тънка, дебела, извита, къса.

Котешка, японска, египетска, отгоре или отдолу, изборът е ваш, но този грим зависи и от формата на очите ви, както и от стила ви.

Днес очната линия се предлага в различни разновидности и цвят: може да бъде течна, кремообразна, прахообразна или под формата на стик.

По повод нанасянето на очна линия, ето какъв съвет дава Дита фон Тийз: „Поставянето на перфектна очна линия е трудно. Докато си я слагам гледам надолу в огледалото, за да мога да я оформя възможно най-добре. Не дърпайте окото си настрани, защото в момента, в който го пуснете в естественото му положение, очната линия ще застане в съвсем различна форма.”

Четете още: Тенденции в грима 2014

Колкото по-интензивна и ефектна е очната линия, толкова повече сте в крак с модните тенденции. Една от любимите комбинации на жени като Мерилин Монро, Бриджит Бардо и София Лорен, е очна линия с червено червило.


Ето 6 класически варианта за нанасяне на очна линия. С тях няма как да сбъркате в създаването на перфектен грим и можете да се възползвате от ефекта им както през деня, така и за вечерен повод.

Четете още: Улови блясъка на стария Холивуд

Следващите 6 варианта от becomegorgeous.com са нарекли „Glam“. Те са блестящо предложение за празник или пък за шеметна парти визия.

Четете още: Как да нанесем: Златна очна линия

Третата група очни линии ще определим като „Couture“. Висш пилотаж в нанасянето и ститлизирането на грима на очите, с който можете да се превърнете в обект на силен интерес от страна да дамите и възхищение от страна на господата. А ако наблизо се навъртат професионални стилисти или гримьор, то очаквайте закачливо намигване и 100% одобрение за смелостта.

Четете още: Парти грим: Очна линия + ярко розови устни

Допълнителни съвети:

Според формата на очите

При тясно разположени и малки очи по-добре е да нанесете очната линия само върху външния ъгъл на очите. А при по-големи – удължаването на линията в посока навън ги прави особено красиви и изразителни.

Предпазване и запазване на грима

Най-добре е върху клепачите да нанесете първо основа за сенки за очи и чак след това да нанасяте грим. Благодарение на това очната линия е по-устойчива и цветовете ще изглеждат по-плътни, ярки и красиви.