Млади мъже и жени често попадат в капана на сексуалните заблуди, попивайки от телевизията, списанията и интернет всевъзможни нелепи съвети и "разяснения" по повод любовта и секса.

Специализираното електронно издание sex-news.ru публикува мини колекция, съставена от сексолози, съдържаща някои от най-популярните заблуди по въпроси, свързани със секса сред представители на силния пол.

Заблуда №1: Удоволствието на жената зависи от размера на мъжкия пенис

Тази заблуда, втълпявана от медиите, води до многобройни мъжки комплекси. Качеството обаче на половия акт зависи не само и не толкова от размера на определен орган, колкото от настроението, желанието и опитността на мъжа, от въображението му и уважението към партньорката му.

Четете още: Каква е перфектната любовница?

Заблуда №2: Жената иска половият акт да бъде продължителен

Всъщност половият акт, който продължава няколко часа, е плод на фантазията на режисьорите на еротични филми. Средно нормален полов акт продължава от 10 до 12 минути и точно това време е достатъчно както за мъжа, така и за жената да изпитат удоволствие и щастие.

Заблуда №3: Нежният пол се стеснява да говори открито за секса

Пред непознати мъже нито една представителка на прекрасния пол няма да поведе подобни разговори. Но с любимия си човек повечето жени искат да бъдат откровени. С повече или по-малко стеснителност те ще се съгласят да обсъдят с партньора интимната страна от съвместния им живот.

Заблуда №4: Дамите предпочитат мъже с опит

Разбира се, дамите ще предпочетат партньор, който има някакъв опит не само на теория, но и на практика. Но не е задължително представителят на силния пол да има академично звание в сферата на интимните отношения. В крайна сметка жената сама ще научи мъжа си какво иска от него.

Четете още: Звезди, които обожават секса

Заблуда №5: Жените търсят красиви мъже

Това не е така. По собственото им признание жените търсят мъже, които са нежни, страстни, гальовни и внимателни. Ако мъжът отговаря на всичките тези изисквания, жената едва ли на първо място ще гледа външността му.