Автор
Woman.bg

Пет от най-популярните дестинации у нас днес

Преди две години Цари Мали град изобщо не съществуваше. Днес това е една от най-посещаваните атракции не само в района на София, но и в страната.

Вижте пет дестинации у нас, които днес са много по-популярни за посещение, отколкото преди години.

Влюбен във вятъра

Село Равадиново до скоро не беше име от туристическата карта на България. Днес обаче един замък промени това.

Влюбен във вятъра е амбициозен проект на собственика му Георги Тумбалов. В продължение на години той строи средновековен замък, който променя пейзажа край Созопол.

Освен със забележителна архитектура, замъкът може да се похвали с невероятни градини, параклис, езеро с лебеди и копие на Адриановата арка в Истанбул.

Белоградчишките скали

Уникалният природен феномен се намира на българска земя от милиони години. Той обаче нашумя покрай кампанията за новите 28 природни чудеса на света, в която беше номиниран.

Родните скали не успяха да се наредят сред финалистите в класацията, но пък привлякоха както българското, така и световното внимание.

Скалните зъбери, някои от които се издигат на 200 метра височина, могат да се похвалят с много причудливи форми, върху които се базират множество легенди.

Смята се, че са образувани преди около 230 милиона години, в края на тектонския цикъл. По това време са създадени Стара планина и е оформен релефът на региона около Белоградчик.

Вижте останалите ето тук!