Интериорните дизайнери са твърдо убедени, че Новата година няма да стъпи в дома ви, докато не украсите елхата си както подобава.

Как да декорирате празничното дръвче?

Останете верни на вкусовете си, спазете семейните традиции или... се възползвайте от една от оригиналните идеи, описани по-долу.

С какво ще запомните старата 2011 г.? Със сигурност в живота ви са настъпили някакви промени – някой е взел диплома, друг се е оженил, трети е родил дете... Разпечатайте снимките, на които са увековечени най-щастливите моменти от 2011 г. и украсете с тях елхата си.



Специално за семейството

Онези, които смятат Нова година за изцяло семеен празник и смятат да посрещнат 2012 г. на една трапеза с роднините си, ще харесат тази елха. Освен другите украшения между клонките са закачени семейни портрети и кадри от семейния архив. Ще трябва само да направите копия на най-ценните ви снимки, да купите най-леките възможни рамки и канап/панделка, с който да ги вържете за клончетата.

Елха за мир

Несъмнено Нова година е неполитически празник, но ако имате ясно изразена гражданска позиция, можете да я изразите и при украсяването на елхата. Дръвчето на снимката е украсено със символи на мира и сърца – призив за мир и любов в целия свят.

Елха за Черния Дракон


Астролозите имат известни разногласия относно цветовете, които биха допаднали на Черния Дракон в новогодишната украса. Но за едно са съгласни – Драконът обича всичко да сияе и блести! Освен това Драконът е карнавален символ, той обича скъпоценностите и украшенията, червения и зеления цвят, а в някои легенди се споменава и като пазител на съкровища. Така че изберете за елхата си ярки и блестящи играчки и гирлянди – те непременно ще ви донесат късмет през Новата година.

Истинска звезда

Един от основните символи, използван при украсата на коледната елха е разбира се звездата. И не е нужно тя да краси само върхушката на дръвчето – можете да обсипете със звезди и клончетата. Червени, златни и сребърни, направени от стъкло, хартия или порцелан – нека елхата ви грейне като звездно небе.