Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Периодът е неблагоприятен за Лъв, Скорпион и Водолей

Луна в знак Телец. Този период е благоприятен за оздравяване на кожата на главата, за боядисване на сива коса. Добре е да се оцветяват косите в светъл цвят. Избягвайте да напрягате гласовите връзки и пазете гърлото от простуда. Психо-емоционалния фон на този период е неблагоприятен за Лъв, Скорпион и Водолей. В храната на всички знаци трябва да има минерални соли и морски продукти, съдържащи йод. Към нетрадиционен метод на лечение могат да се обърнат жените Раци. Ефективен е вакуумен масаж и пасивна гимнастика на тези стомаха, бедрата и дупето. Като грижа за лицето са ефективни процедурите, свързани с подхранване на кожата и тъканта. От кремовете най-ефективни са мазните кремове с биоактивни компоненти и морски добавки. Уязвими са ушите, челюстите, особено долната, гърлото, врата, щитовидната жлеза. Без причина може да ви се схване врата или да започне да боли гърлото. Избягвайте посещението при зъболекар.

В 9-ти лунен ден (от 11:52 до 12:34 на 05.02.) може да се проявят вашите слабости, да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Сега вашият организъм е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване. Време на енергиен обрат. Всякакви очистителни процедури в този период са стъпка към подобрение на взаимоотношенията ви с околния свят и укрепване на собствената значимост. Най-уязвими днес са гърдите, коремната област и органите на кръвообръщението. Добре е да се въздържате от енергични физически упражнения, масаж, посещение на сауна. Изчистващата баня ще е само от полза.

Природна козметика – особено актуална е минералната поддръжка на кожата през зимния сезон, когато влажността в помещенията е малка, а сухия въздух е вреден за кожата и дихателните пътища. За изчистване на кожата може да се използват минерални води. Високото съдържание в тях на минерални соли намалява мазния блясък на мазната кожа, затваря порите.

Преди да използвате газираната минерална вода, отлейте малко в открит съд и я оставете 30 минути, за да може да се освободи въглеродния окис, който притежава изсушаващо действие и може да предизвика раздразнение на кожата.

Съновиденията, които сте имали показват какви конфликти съществуват на подсъзнателно ниво, указват вътрешния скрит конфликт и неговият характер. Всичко, което се яви в съня има отношение към вашата карма. Като правило всички езотерични школи посвещават деветия лунен ден изключително на процедури и ритуали по изчистване на кармата.