Търсенето на перфектния бански е предизвикателство за всяка една от нас. Това не е чудно като са има предвид, че 2/3 от нас не могат да паснат в „стандартни“ комплекти от горнище и долнище, защото всяка фигура е индивидуална. А ключът към това да изглеждаш страхотно на плажа е да се чувстваш добре в кожата си. Затова нека ти помогнем да откриеш перфектния бански в две лесни стъпки.

СТЪПКА ПЪРВА

Открий точния си размер бански. В никакъв случай не се спирай на бански с размери S, M, L, а вземи модел с размер на сутиен. Така ще откриеш най-подходящия за теб размер, който ще ти даде необходимата подкрепа, а и ще оформи и повдигне бюста ти по страхотен начин. Ако не си сигурна за точния си размер (а според проучвания 95% от жените не носят правилен размер сутиен), можеш да се възползваш от безплатна бра фитинг консултация в салон за бельо Bra Clinic и така ще намериш подходящите за теб бански и бельо, съобразени с размера и формата на бюста ти. Там разполагат с размери в чашки от А до К, за да може всяка дама да намери банският, който ѝ пасва най-добре.

ВТОРА СТЪПКА

Открий перфектния модел за твоето тяло. Всяка фигура има предимства и недостатъци, но подходящият бански ще подчертае едните и ще прикрие другите, за да чувстваш неотразима на плажа.

Ето най-често срещаните грешки при избора на бански и нашите съвети как да ги избегнеш:

Еластична лента, която сплесква бюста

Като за начало, помисли си за всички бански без презрамки, които си пробвала. Наистина всички искаме равен тен, без разлики и най-лесният начин да постигнем това е именно с бански без презрамки, но намирането на такъв определено е нелека задача. Много често избираме просто лента, която минава върху гърдите, не дава форма, а сплесква и е толкова нестабилна, че се налага непрекъснато да я подръпваме и наместваме. При излизане от морето с такъв модел, най-голямата ти грижа е да не се окажеш по монокини. Единствено ако банските са с вградена конструкция на сутиен и в подходящия за теб размер, те ще стоят стабилно на мястото си и ще ти дадат нужната подкрепа и комфорт, а и бюстът ти ще изглежда страхотно. Такива модели бански се предлагат в размери дори до чашка H, така че дори ако си с голям бюст, ще можеш да постигнеш перфектен тен.

Безформени триъгълни бански

Сега си помисли за класическия триъгълен бански, който няма стабилна конструкция, няма банели, има само един слой плат и просто покрива гърдите. Гледката определено не е приятна, но няма нужда да се отказваш от триъгълната форма, просто подбери модел с вградена конструкция(или дори вариант с подплънки), който ще оформи бюста ти и дори, когато излизаш от водата, ще изглеждаш разкошно. За по-голям бюст препоръчваме бански с конструкция на сутиен, даваща необходимата на гърдите опора и сигурност и с банели, които оформят и подчертават бюста.

Разляти овални чашки

Със сигуност ти е омръзнало и от всички безформени бански, от които бюстът ти се разлива. След големи усилия този модел най-накрая ще застане както трябва и веднага след допир с вода, ще трябва отново да го наместваш, но колкото и да се стараеш никога не постигаш ефектът „уау“. Затова се спри на бански с вградени банели и с чашки, подплатени със стабилна мрежеста материя, която ще ти гарантира красива форма дори след като излезеш от водата. Това е моделът, който ще ти даде подкрепа и зашеметяваща форма без никакво усилие.

Квадратен силует

Случвало ли ти се е да търсиш цял бански? Намираш перфектния - подчертава фигурата и скрива недостатъците. Стои идеално върху модела на витрината и много искаш да го пробваш, но когато го облечеш, ефектът е съвсем друг и талията ти просто изчезва. Това се случва, понеже еластичната материя сплеска гърдите и ги поставя визуално по-ниско, скривайки талията. За да избегнеш този неприятен ефект, отново ключова е вградената конструкция на сутиен. Заложи на цял бански с вградени банели, които осигуряват нужната подкрепа за бюста. Този модел ще повдигне гърдите, ще подчертае талията ти и ще изглеждаш по-стройна. Ако банският е с правилно подбран размер и има банели, ще можеш да го носиш без притеснения дори и без презрамки в размери чак до чашка G. Освен това се спри на модел с принт, разположен въху талията – така визуално ще придобиеш мечтаната фигура тип „пясъчен часовник“.

А ако искаш да прикриеш коремчето, но и да можеш лесно да събираш тен - избери си плажно потниче – танкини. То също има вградена конструкция на сутиен, която ще повдигне и оформи бюста ти като така подчертае талията и ще ти създаде по-сторен силует. Можеш да го комбинираш с различни долнища и да го носиш пуснато за разходка по плажа или лесно да го навиеш, за да събереш тен. Практично и естетично – какво повече ти трябва?

* снимки и материал, предоставени от салон за бельо Bra Clinic