Обичаме разкрасителните процедури (като 100%-ови жени), но не винаги имаме достатъчно време да посещаваме козметични салони.

А красотата в домашни условия е напълно възможна, особено преди изненадващо пътуване или по специален повод. Е, някои процедури се изпълняват доста трудно у дома, като педикюра например, но подходящият списък от съвети може значително да улесни това.

Ето основните стъпки за перфектни нокти на краката, направени вкъщи:

1. Предварително отстранете всякакви остатъци от стар лак върху ноктите.

2. Накиснете краката за около 10 минути в съд с гореща вода. За максимално добър ефект, добавете в нея малко бебешко олио.

Четете още: Как да открием вредните съставки в козметиката

3. С четка за пети или пемза отстранете твърдите пластове кожа, където има такива (върху петите, възглавничките и около палците).

4. Ексфолиращ крем със средно твърди частици ще свърши добра работа след това. Втрийте го в цялото ходило и масажирайте нежно, за да отстраните и последните по-твърди остатъци кожа. Продуктите с мента са особено подходящи в летните горещини, тъй като успокояват и охлаждат.

5. Изплакнете и подсушете, след което избутайте кожичките на ноктите назад с помощта на влажна клечка или шпатула за кожички. Оформете с помощта на пила, ако се налага.

6. Намажете обилно ходилата с овлажняващ крем. Когато навън е топло, най-добре не използвайте прекалено мазни продукти, а такива с лека текстура.

Четете още: Грижа за сухи стъпала

7. Нанесете слой лак-основа, за да изгладите ноктите и да избегнете впоследствие цапане с цветния лак. Изчакайте да изсъхне добре и едва тогава продължете с оцветяването.

8. Поставете избрания цвят лак, нанасяйки го от основата към върха на ноктите и от средата към външните краища. Оставете да изсъхне за няколко минути, преди да сложите и втория слой.

9. Накрая изчакайте да изсъхне добре, преди да запечатате с топ лак.