Гърция е прочута с вкусните си и интересни ястия – и тази рецепта не прави изключение. За автентичния вкус е важно да ползвате много подправки, които ще придадат неподражаем аромат на закуската ви.

Продукти:

3 супени лъжици краве масло

1 супена лъжица сметана

5 яйца

5 маслини

1 скилидка чесън

1/2 чаена лъжичка риган

1/2 чаена лъжичка мащерка

1 супена лъжица магданоз

50 гр. сирене фета

2 препечени филийки

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната. Сложете на дъното на форма за печене масло и сметана и разбъркайте.

Оставете формата във фурната за 3-4 минути. Счупете яйцата в отделна купа и ги оставете настрана. В друга купа смесете маслините, зелените подправки и чесъна. Щом изтече посоченото време, извадете формите от фурната и бързо изсипете в тях яйцата и сместа от подправки и маслини. Поръсете отгоре със сирене фета, сол и черен пипер. Приберете формите обратно във фурната и печете още 4-5 минути, докато се сготвят жълтъците.

Сервирайте ястието горещо с препечени филийки.