Приготвянето на този приятен нискомаслен десерт е много забавно.

Необходими продукти:

4 зрели банана
60 г шоколад
ванилов сладолед, за сервиране

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200°С (180°С с обдухване). Направете разрез по дължината на бананите и ги напълнете с парченцата шоколад. Завийте добре всеки банан в алуминиево фолио и запечете в тавата на фурната за 25 мин, докато бананите добият тъмен цвят. Можете да ги запечете и на барбекю за около 15 мин.

Сервирайте с топка сладолед.



Съвет за възрастни

Полейте бананите с 2 с.л. ром, преди да ги завиете във фолиото и да ги запечете.

Още по-сладък вариант

Пригответе бананите като в основната рецепта, добавете 25 г мини маршмалоу заедно с шоколада и запечете по същия начин. Сервирайте със сладолед.

Източник: goodfood.bg