Приготвянето на този приятен нискомаслен десерт е много забавно.
Необходими продукти:
4 зрели банана
60 г шоколад
ванилов сладолед, за сервиране
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200°С (180°С с обдухване). Направете разрез по дължината на бананите и ги напълнете с парченцата шоколад. Завийте добре всеки банан в алуминиево фолио и запечете в тавата на фурната за 25 мин, докато бананите добият тъмен цвят. Можете да ги запечете и на барбекю за около 15 мин.
Сервирайте с топка сладолед.
Съвет за възрастни
Полейте бананите с 2 с.л. ром, преди да ги завиете във фолиото и да ги запечете.
Още по-сладък вариант
Пригответе бананите като в основната рецепта, добавете 25 г мини маршмалоу заедно с шоколада и запечете по същия начин. Сервирайте със сладолед.
Източник: goodfood.bg