Не едно проучване е доказало, че естествените храни и хранителни добавки могат наистина да помогнат безопасно за увеличаване на шансовете за забременяване.

Пчелен прашец

Пчелният прашец е един от натуралните продукти, които могат да повишат шансовете ви за забременяване.

Доказано е, че помага при импотентност, менструални болки, ниско либидо, сексуална дисфункция, причинена от нарушения на простатата, стимулира яйчниковата функция и облекчава симптомите, свързани с ПМС.

Неотдавнашно изследване показва, че пчелният прашец значително подобрява производството на сперма при мъжете.

Пчелно млечице

Пчелното млечице е изключително богато на хранителни вещества и може да подобри плодовитостта при мъжете и жените, като спомага за повишаване на качеството на спермата и яйцеклетките.

То е подходящо за тези, които страдат от предменструален синдром, ниски нива на естроген и нередовен менструален цикъл.

Скорошно проучване проследи ефектите на пчелното млечице при мъжки зайци, страдащи от "лятно безплодие". При прилагане на пчелно млечице изследователите открили увеличаване на фруктозата в семенната плазма, значително покачване на нивото на тестостерона, обема на семенната течност, увеличаване на общата продукция на сперматозоиди и подобряване на подвижността им, както и намаляване броя на увредени и мъртви сперматозоиди.

Прополис

Пчелите събират смолистата субстанция, наречена „прополис” от листа, пъпки и кората на дърветата, за да защитят кошерите си от болести и унищожение.

Според предварително проучване на Fertility and Sterility, жените с ендометриоза и първичен стерилитет имат по-голям шанс да заченат, ако приемат пчелен прополис, пише bg-mamma.com. Това е окуражаващо за милионите представителки на нежния пол, които страдат от безплодие, поради ендометриоза. В изследването взели участие 40 жени с лека ендометриоза и първичен стерилитет, които безуспешно опитвали да забременеят в продължение на поне две години. Те получавали два пъти дневно по 500 мг пчелен прополис или плацебо, в продължение на девет месеца. При приемалите пчелен прополис процентът на забременяване бил значително по-висок (60%), отколкото при приемалите плацебо (20 %). Сред жените, приемащи пчелен прополис, не са наблюдавани нежелани ефекти.

Ако искате да участвате за един от 100-те комплекта слънчева защита на Mustela, участвайте в играта „Аз и мама на море“. Лятото е в разгара си! Защитете кожата на детето си и се наслаждавайте на слънцето!