За всички, които обичат да готвят. За тези, чиято страст е сладкарството. За другите, които харесват хубавите десерти и за останалите, привърженици на европейската кухня. Представяме ви автентична рецепта за френски мадлени.
Какво друго можем да кажем за нея?
Време за приготвяне: 20 мин.
Готвене: 12 мин.
Рецептата е изключително лесна, бърза и приятна за правене.
Кой ни издаде тайната? Самият френски chef-сладкар, Пиер Ерме.
Необходимите продукти са:
170 г брашно
7 г сода за готвене
85 г масло
150 г захар
1 жълт лимон
Щипка сладка сол
3 яйца
100 мл мляко
А сега слагаме престилките и започваме да готвим.
В купа изсипете брашното и содата, разбъркайте добре и прибавете, предварително разтопеното масло.
Сега настържете лимона върху захарта и объркайте добре до получаване на плътна и гладка смес.
Яйцата, захарта и сладката сол се слагат в миксера и разбиваме, като прибавяме, последователно, брашното, маслото и млякото.
Фурната трябва да бъде, предварително, затоплена на 220°, преди да сложите намаслената форма на фигури за 8 мин.
Щом са изпечени, извадете френските мадлени от формите, оставете да изстинат и сервирайте.
Може би се питате, къде е шоколадът?
Ето го! Предлагаме ви да потопите (до половина) малките десерти в разтопен шоколад и да оставите да се втвърди преди да го поднесете на гостите.
Съвет за съхранение - поставете френските мадлени в метална кутия. Така те ще запазят хрупкавата си коричка и меката сърцевина по-дълго време.