Автор
Woman.bg

Парижко шоколадово удоволствие с цитрусов вкус

За всички, които обичат да готвят. За тези, чиято страст е сладкарството. За другите, които харесват хубавите десерти и за останалите, привърженици на европейската кухня. Представяме ви автентична рецепта за френски мадлени.

Какво друго можем да кажем за нея?

Време за приготвяне: 20 мин.

Готвене: 12 мин.

Рецептата е изключително лесна, бърза и приятна за правене.

Кой ни издаде тайната? Самият френски chef-сладкар, Пиер Ерме.

Необходимите продукти са:

170 г брашно

7 г сода за готвене

85 г масло

150 г захар

1 жълт лимон

Щипка сладка сол

3 яйца

100 мл мляко

А сега слагаме престилките и започваме да готвим.

В купа изсипете брашното и содата, разбъркайте добре и прибавете, предварително разтопеното масло.

Сега настържете лимона върху захарта и объркайте добре до получаване на плътна и гладка смес.

Яйцата, захарта и сладката сол се слагат в миксера и разбиваме, като прибавяме, последователно, брашното, маслото и млякото.

Фурната трябва да бъде, предварително, затоплена на 220°, преди да сложите намаслената форма на фигури за 8 мин.

Щом са изпечени, извадете френските мадлени от формите, оставете да изстинат и сервирайте.

Може би се питате, къде е шоколадът?

Ето го! Предлагаме ви да потопите (до половина) малките десерти в разтопен шоколад и да оставите да се втвърди преди да го поднесете на гостите.

Съвет за съхранение - поставете френските мадлени в метална кутия. Така те ще запазят хрупкавата си коричка и меката сърцевина по-дълго време.