Продукти:
250 г филе от треска
1 с. л. сок от лимон
1 с. л. соев сос
1 с. л. нишесте

Продукти за панировката:
1/2 ч. ч. галета
3 с. л. сусам
1 с. л. кокосови стърготини
1 яйце, леко разбито
олио за пържене

Продукти за соса:
150 мл вода
150 мл сок от лимон
2 с. л. кокосово мляко
2 ч. л. кафява захар
1 ч. л. мед
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. настърган джинджифил
1 ч. л. настъргана кора от лайм
1 с. л. нишесте, разтворено в 2 с. л. вода

Начин на приготвяне: Нарязваме филето. Смесваме нишестето, сока от лайм и соевия сос. Мариноваме рибата, като я оставяме в сместа за 15 мин.

Начин на приготвяне на соса: Настъргваме кора от лайм и нарязваме джинджифил на ситно. Смесваме сок от лимон, вода, кокосово мляко, кафява захар, мед, соев сос и джинджифил, слагаме на слаб огън и добавяме кората от лайм. Сгъстяваме с нишесте.

Начин на приготвяне на панировката: Смесваме сусам, галета и кокови стърготини. Потапяме филенцата в яйце, овалваме в сусамената смес и пържим 3-4 мин. на средно силен огън. Сервираме соса и отгоре нареждаме рибата.