Необходими продукти:

1 и 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. царевично нишесте
2 с. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. Рикота или извара
1/4 ч. ч. портокалов сок
2 яйца
настъргана кора от 1 портокал

Начин на приготвяне:

Всички сухи продукти освен захарта се смесват в голяма купа.

Захарта с яйцата и рикотата се разбърква с вилица. Прибавят се настърганата кора от портокал, брашнената смес и половината мляко.

Сместа се разбърква добре и се долива останалото мляко. Отново тестото се разбърква до еднородна смес без буци.

Тиганът за палачинки се загрява добре преди пърженето на палачинките.

Палачинките се пържат в намаслен тиган, като от тестото се взима по 1 и 1/2 - 2 с. л. за всяка палачинка.

Готовите палачинки се поднасят топли с кленов сироп, мед или сладко по избор.